Tej
0,5 dl langyos víz, kis cukor, 2,5 dkg élesztőt felfuttatni. Egy nagy tálban 0,5 kg liszt (Nagyi titka kelt süteményekhez lisztet használtam) 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál só, 0,5 dl olaj, 3 ek cukor, 1 csomag van.cukor, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 dl tej. Dagasztani, letakarva kelni hagyni. Ebből a tésztából 6 db lesz. Egyszerre 3-at sütöttem, mert csak 3 db sörös dobozom volt, így is 1 hete gyűjtöm és én ittam meg grin hangulatjel Alufóliával tekerd be a dobozokat, olvasztott margarinnal be kell kenni és úgy rátekerni a tésztát. Az egészet 6 részre osztottam, kinyújtottam, majd csiga alakban az egészből egy jó hosszú 2 cm széles csíkot vágtam. Kis rés lehet köztük, mert ahogy áthengereled, összeérnek, nem lesz rés. Lekenni megint margarinnal, meghinteni vaníliás cukros cukorban. Az első adagot állítva sütöttem, szerintem jobb fektetve és forgatni. Így azt írom: 250 fokra rakd és grill fokozatra. Alul felül sütés nem jó, kiszárad...szóval csak a grill. Így karamellizálódik rajta hamar a cukor, figyelni kell és forgatni. Amikor kiveszed, fahéjas cukorban meg lehet még forgatni. 2 percet várj és akkor szépen le lehet húzni a sörös dobozokról.
A hozzávalókat beletesszük a kenyérsütő gépbe a következőképpen : Alulra a tej , tojás , vaj . Erre a liszt , közepébe mélyedést készítünk beletesszük az élesztőt és betakarjuk a...
Elkészítési idő:A liszt közepébe öntöm a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a csipet sót, a felolvasztott vajat és a 2 tojás sárgáját is hozzáadom. Amikor duplá...
Elkészítési idő:Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el. A szobahőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a t...
Elkészítési idő: