Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gulyás leves


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



40 dkg sertés comb
50 dkg tisztított burgonya
30 dkg vegyes leveszöldség (10-10 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó)
1 nagy fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
1 paradicsom (mirelit lecsóalap is lehet)
3 ek. olaj
1 csapott ek. piros fűszerpaprika (aki a csípőset szereti, tegyen bele csípős paprikát vagy cseresznyepaprika-krémet, de ne többet 1 mk.-nál)
1 csapott ek. só
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi tört köménymag

Elkészítés:


A húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázott zöldpaprikát felkarikázom, a paradicsomot vékony gerezdekre aprítom. A felhevített olajon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve rádobom a húskockákat, és állandó keverés közben fehéredésig pirítom. 1.5 l vízzel felengedve félpuhára főzöm, ezután beleteszem a zöldségeket és a burgonyát. Megsózom, megfűszerezem, és ugyancsak fedő alatt puhára főzöm valamennyi belevalót. Az utolsó pillanatban teszem bele a zöldpaprikát és a paradicsomot, mert ezekkel csak 1-2 percig forralom az ételt. A csípőspaprika-krémet az étel elkészülte pillanatában keverem hozzá, de ha csak egy valaki van a családban, aki nem kedveli, nem teszem bele, hanem csak a tányérokba rakok egy-egy késhegynyit azoknak, akik szeretik. A tűzforró levest rámerve, a csípős ízt az étel átveszi.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiolleves
Karfiolleves

A zöldségeket és a hagymát az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a karfiolt. Ízesítjük fokhagymával, felöntjük vízzel. Puhára főzzük, végén grízgaluskát szaggatunk a levesbe. Ha...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karajcsont leves
Karajcsont leves

A csontot megmossuk, és hideg vízbe feltesszük főni, hogy ellepje a víz a csontokat, ha felforr akkor leszedjük a habot, és belerakjuk a zöldségeket,és ízesítjük. Nagyon lassan épp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Babgulyás
Babgulyás

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KORHELY LEVES
KORHELY LEVES

A csülköt egy nappal korábban beáztatjuk. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. Ha a hús félpuhára főtt, hozzát...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk