25 dkg liszt
25 dkg RAMA margarin
25 dkg túró
2 kávéskanál só
KB.20 dkg reszelt sajt
kömény, stb.
A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Reggel lisztezett deszkán kb ujjnyira kinyújtjuk, tojással lekenjük, ízlés szerint sajttal, köménnyel, nagy szemű sóval megszórjuk. Tetszés szerinti nagyságú rudakra vágjuk.
Forró sütőben kb.15 perc alatt aranyra sütjük.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 25 percig pihentetjük. 4 részre osztjuk, köröket nyújtunk belőle, 16 részre osztjuk, megkenjük pizzakrémmel, kifli alakúra tekerjük. Tojással megk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszegíyúrjuk, egy éjszakára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Fél cm vastagra nyújtani, megkenni a tetejét tojással, sajttal megszórni. derelyevágóval felvágni. 180 fokon 10-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként öntsük össze a 3 hozzávalót, majd nagyon gyors mozdulatokkal keverjük, végül dagasszuk csomómentesre. (kb. 1-2 perc mire eléri a tökéletes állagot). A végén vizes (v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a felfuttatott élesztőt meg a többi hozzávalót. Annyi tejet öntök hozzá, hogy könnyen dagasztható legyen. a kidolgozott tészta tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű