25 dkg liszt
25 dkg RAMA margarin
25 dkg túró
2 kávéskanál só
KB.20 dkg reszelt sajt
kömény, stb.
A hozzávalókat összegyúrjuk és fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Reggel lisztezett deszkán kb ujjnyira kinyújtjuk, tojással lekenjük, ízlés szerint sajttal, köménnyel, nagy szemű sóval megszórjuk. Tetszés szerinti nagyságú rudakra vágjuk.
Forró sütőben kb.15 perc alatt aranyra sütjük.
A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk.Meleg helyre téve1 óra alatt a duplájá...
Elkészítési idő:A szalagóriát beletesszük a tejfölbe és jól elkeverjük.A lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk aztán a közepébe mélyedést csinálunk és beletesszüka többi hözzávalót és jól összegy...
Elkészítési idő:Tészta 1 dl langyos tejbe tegyük bele a cukrot és az élesztőt, és futtassuk fel, majd tegyük félre. A lisztet egy tálba tesszük, és mélyedést csinálunk a közepébe, majd beleöntjü...
Elkészítési idő: