Sajtgolyó
Hozzávalók : 30 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, 1 – 1.5 evőkanál liszt
Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük.
Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is tökéletes lesz.
Én kipróbáltam mindkét változatot, a morzsába forgatott íze szinte teljesen olyan mint a rántott sajt, a morzsa nélküli is nagyon finom. Aki szereti szerecsendióval is ízesítheti, és felesben füstölt sajttal is készítheti.
Vigyázni kell, hogy pontosan 30 dkg legyen a sajt vagy, ha duplázunk akkor a duplája, mert különben kifolyhat.
A zsiradékon mindkét felét megsütjük a körteszeleteknek, majd amikor már szép színe van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfőzöm. Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvaszto...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA rizst dupla mennyiségű enyhén sós vízben hagyományos módon puhára pároljuk majd hűlni hagyjuk.(azok a fajták jók,amik egy kicsit szétfőnek,mert csak akkor áll össze) Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű