legény
-vegyes zöldséget, gombát, zöldborsót kockára vágni,
-hagymát apróra, olajban megfuttatni, rá a zöldséget, gombát, átpirítani,
-bele a kockára vágott sertéshúst, zöldborsót, azt is pirítani és kb. 1,5 liter vízzel felönteni,
-só, bors, puhára főzni,
-ha a hús féli puha, bele a kockára vágott májat is,
-liszt, vaj, tojás összekeverni, levesbe szaggatni,
-tojás sárgájával elkevert tejföllel ls tejszínnel dúsítani,
-pár csepp citromlét bele, hogy pikáns legyen
A babot előző nap este megmossuk, éjszakára 2-2.5 liter vízbe áztatjuk. Másnap nem öntjük le a vizet. Hozzáadjuk a babérlevelet, az apróra vágott vöröshagymát, átnyomott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit előkészítjük. Megtisztítjuk, megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és felaprítjuk. A répával is hasonlóképp járunk el. Egy fazékba helyezzük őket, és annyi vizet eresztü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, és a zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük a zöldbabot, majd felöntjük 1 l vízzel, és beledobjuk a két leveskockát....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTegyük oda a levest főni . Közben verjük föl a tojásokat, keverjük el benne a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lobogó levesbe szépen öntsük a tojást és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű