hús
• 60 dkg pulykamell kockára, 1 fej vöröshagyma kockára, zöldséget pucolni, kockára vágni,
• margarint olvasztani, párolni a vöröshagymát, bele a zöldséget, húst, só bors, 2 csipet tárkony, fehéredésig párolni, felönteni vízzel, tyúkhúsleves kocka, 15 p főzni,
• 2 dl tejszín tálkába, apróra vágott zöldpetrezselyem, forró levesből merni rá, összeönteni, kiforralni, pár csepp citromlé,
• beleszaggatni teáskanállal 1 tojásból nokedlit, megfőzni.
A szárazbabot beáztatjuk éjszakára. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olívaolajon üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát, fokhagymát, az apróra vágott petrezsel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A babot egy pár órára beáztatjuk forró vízbe. A legjobb az, ha már előző este megtesszük. 2. A csülköt levágjuk a csontról, majd apró kockákra vágjuk. 3. Bő vízben, fedő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát 10-20 percig főzöm úgy, hogy a víz ellepje, hogy lágy legyen, a kolbásszal együtt. Rántást készítek hozzá, majd ezzel még 5 percig főzöm.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, 1 ek. felhevített olajban fehéredésig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, kissé megsózzuk, hozzáadjuk az egyik fej meghámozott hagym...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű