3 közepes nagyságú alma
3-4 kanál cukor
1-2 kanál liszt
2 deci tejföl
csipet őrölt fahéj
csipet őrölt szerecsendió
csipet só
A megmosott almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, majd hozzáadunk egy csipet sót, fahéjat és szerecsendiót.
Forrástól számítva 5 percig főzzük.
A tejfölt és a lisztet 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk egy keveset a leves levéből, majd az egészet belekeverjük a levesbe. Megvárjuk, amíg felforr és levesszük a tűzről.
1. lépés Egy lábosban forrósítsuk fel a margarint és adjuk hozzá a kockára vágott gyökérzöldségeket és az apróra vágott hagymát. Pirítsuk 1-2 percig, hogy minél zamatosabbak és éd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szárított gombát forró vízben áztatjuk legalább 15 percig. Közben előkészítjük a zöldségeket, a csirkét és a tofut. A csirkét vékony darabokra vágjuk, és a keményítő-szójaszósz-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymás burgonyakrémleveshez meghámozzuk és finomra vágjuk hagymát. Ezután a megtisztított pórét felkarikázzuk, majd együtt kb. 5 percig forró olajon pároljuk. Ha elkészültün...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztből és olajból rántást készítünk. Ráöntjük a paradicsomot és vizet, ha szükséges, beletesszük a zellert és a hagymát. Sóval és cukorral ízesítjük és 15-20 percig főzzük. A v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű