3 közepes nagyságú alma
3-4 kanál cukor
1-2 kanál liszt
2 deci tejföl
csipet őrölt fahéj
csipet őrölt szerecsendió
csipet só
A megmosott almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, majd hozzáadunk egy csipet sót, fahéjat és szerecsendiót.
Forrástól számítva 5 percig főzzük.
A tejfölt és a lisztet 1 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk egy keveset a leves levéből, majd az egészet belekeverjük a levesbe. Megvárjuk, amíg felforr és levesszük a tűzről.
Leves A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felhevített olajon üvegesre pirítjuk. Ha a hagyma színesedni kezd, hozzáadjuk a felkockázott húst és néhány percig kevergetve sütjü...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott sonkát, az aprított zsályát, pirítsuk ezt is 1 percig. Adjuk hozzá a babot, a hámozot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. A zöldségeket feldaraboljuk, s a fokhagymagerezdekkel együtt a hagymához adjuk. Felengedjük kb. 1 l vízzel. Sózzuk, borsozzuk, megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymákat megpucoljuk, majd fokhagymapréselőn áttörjük őket. Egy fazékban, 2-3 evőkanál olívaolajon megpirítjuk a fokhagymákat, majd rászórunk 3 evőkanál lisztet, végül felön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű