Hozzávalók 4 főre
» 1 kg alma lereszelve
» 30 dkg liszt
» 2 egész tojás
» 2 evőkanál cukor
» fél csomag sütőpor
» 1 mokkáskanál szódabikarbóna
» A sütéshez olaj
Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.
A barackot vágd fél cm vékony csíkokra, szórd meg a cukorral, a fahéjjal, a liszttel, és mehet hozzá a citrom leve is. Óvatosan forgasd össze. A leveles tésztát terítsd ki, és vágd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű4 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel kemény habot verünk.Majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját ,16 dkg liszthez a sütőport, 5 dkg darált diót. Ezeket összekeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és robotgéppel jól kidolgozzuk. Amíg az olajat forrósítjuk, a tésztát pihentetjük (kb 10 perc). Teáskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kis tálkában összekeverem a langyos tejet a cukorral, belemorzsolom a friss élesztőt és meleg helyen várok amíg felfut. Ezután hozzáadom a 2 tojás sárgáját, a puha vajat, a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű