Hozzávalók 4 főre
» 1 kg alma lereszelve
» 30 dkg liszt
» 2 egész tojás
» 2 evőkanál cukor
» fél csomag sütőpor
» 1 mokkáskanál szódabikarbóna
» A sütéshez olaj
Az almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.
1. A tésztát lehetőleg előző este készítjük el. A lisztet munkalapra szitáljuk. Széles pengéjű késsel vagy habkártyával belevagdaljuk-morzsoljuk a vajat/margarint (A), tetejére szó...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy tepsi aljára tesszük. Ráöntünk egy tál ribizlit és félig megsütjük. 4 tojás sárgáját a cukorrol kikeverjük, beleforgatjuk a fehérjéből v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat kikeverjük a cukorral, utána hozzákeverjük a tojásokat is. Miután összeállt, beleszórjuk a lisztet, sütőport, mákot, tejet, fahájat és simára keverjük. Kb 20x30 cm-es tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el a kekszet, majd kihülés után morzsoljuk el kézzel. A magvakat pirítsuk le, majd elegyítsük a kekszmorzsával, kókuszvirág cukorral és olvasztott zsiradékkal. Nyomkodju...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz