- 40 dkg alma vagy körte (2 db)
- 7 dkg vaj (vagy margarin)
- 5 dkg finomliszt (én 2,5 dkg finomliszttel és 2,5 dkg zabpehelyliszttel szoktam készíteni)
- 8 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 3 tojás
A diétás változathoz: 250 KCAL/adag, valamint egy adag szénhidráttartalma: 17 gramm.
- 40 dkg alma vagy körte
- 7 dkg vaj
- 5 dkg durumliszt
- 8 dkg nyírfacukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
- 2,5 dl tej
- 3 tojás
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a kivajazott piteformába.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (vagy az édesítőszerrel), hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejet, mellyel jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet is. Ráöntjük az almákra, majd a 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük.
Amikor olyan desszertet szeretnétek, ami nagyon egyszerű és szuper gyorsan elkészül, ráadásul még nagyon finom is, akkor ezt a pitét kell elkészítenetek! Én gyakran készítem > épp az egyszerűsége és finomsága miatt - többféle változata is szerepel már a blogon. Ez a verzió alma helyett körtével is nagyon finom, de más gyümölccsel is nyugodtan elkészíthető. Hidegen és melegen is fogyasztható - melegen kanállal, hiszen olyankor még pudingszerű, hidegen viszont szépen szeletelhető sütemény.
Bár én nem diétázom, de kértétek néhányan, hogy néha olyan sütiket is hozzak, melyek beilleszthetők egy kis fogyókúrázásba, úgyhogy ennek a tejes pitének a diétás változatát is leírom.
A rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk 2-3 dkg eritrittel és 1 kávéskanálnyi fahéjjal ízesítjük. A zsírt az eritrittel habosra keverjük, majd a tojás sárgákkal és utána belead...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűa tojások fehérjét kemény habbá verjük -a sárgákat + cukor összekeverjük fehéredésig ---a tojásfehérjéhez adjuk a sütőporos lisztet+kókuszreszelék+ cukros tojássárgáját -óvatosa...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA vízben elkeverjük az élesztőt és 1 teáskanál cukorral és 10 percig pihentetjük. Közben átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a cukrot és a sót. Ezután belekeverjük az felfutott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű