- 40 dkg alma vagy körte (2 db)
- 7 dkg vaj (vagy margarin)
- 5 dkg finomliszt (én 2,5 dkg finomliszttel és 2,5 dkg zabpehelyliszttel szoktam készíteni)
- 8 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 3 tojás
A diétás változathoz: 250 KCAL/adag, valamint egy adag szénhidráttartalma: 17 gramm.
- 40 dkg alma vagy körte
- 7 dkg vaj
- 5 dkg durumliszt
- 8 dkg nyírfacukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
- 2,5 dl tej
- 3 tojás
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az almákat vagy a körtéket megmossuk, megtöröljük, kettévágjuk, magházukat kivesszük, majd vékonyan/legyezőszerűen bevágjuk. Beletesszük a kivajazott piteformába.
3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük (vagy az édesítőszerrel), hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejet, mellyel jól elkeverjük. Végül belekeverjük a lisztet is. Ráöntjük az almákra, majd a 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük.
Amikor olyan desszertet szeretnétek, ami nagyon egyszerű és szuper gyorsan elkészül, ráadásul még nagyon finom is, akkor ezt a pitét kell elkészítenetek! Én gyakran készítem > épp az egyszerűsége és finomsága miatt - többféle változata is szerepel már a blogon. Ez a verzió alma helyett körtével is nagyon finom, de más gyümölccsel is nyugodtan elkészíthető. Hidegen és melegen is fogyasztható - melegen kanállal, hiszen olyankor még pudingszerű, hidegen viszont szépen szeletelhető sütemény.
Bár én nem diétázom, de kértétek néhányan, hogy néha olyan sütiket is hozzak, melyek beilleszthetők egy kis fogyókúrázásba, úgyhogy ennek a tejes pitének a diétás változatát is leírom.
A KÖLEST háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük pici sóval, miután megfőtt elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk picit hűlni. A tojásokat addig szétválasztjuk. A sárgákat felverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadunk egy teáskanál citrom levét is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett. Kb. 60 fokra melegítj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1. Kapcsoljuk be a sütőt 180-200 fokra. 2. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a sütőport egy kisebb tálban. 3. Egy közepes tepsit kenjünk ki a vaj felével, vagyis kb. 5 dkg...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz epret pürésítjük. Tejfölt, porcukort, 1 kiskanál citromlevet és a vaníliás cukort jól összekeverjük A tejszínhez hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót, és habosítjuk. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű