8 csokor petrezselyem
2 db nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál búzadara (kuszkusz)
1-2 evőkanál olívaolaj
só
1 db citrom
A petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük.
A búzadarát kevés vízben jól átkeverjük, a vizet lecsurgatjuk róla, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez. Két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, és a bulgur megpuhuljon.
A citrom kicsavart levébe másfél mokkáskanálnyi sót keverünk, és tálalás előtt az olajjal együtt a zöldségkeverékre öntjük.
Elkészítése: Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasban kb. 20 perc alatt puhára főzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit. A vaj felét megolvasztjuk, és félretesszük. Ha a krumplit leszűrjük, majd visszarakj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Tisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. 2. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra. 3. Reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Vágjuk fel a fejes káposztát szeletekre úgy, hogy a szár egy-egy darabja rajtamaradjon, ezzel az eljárással a levelek nem esnek szét. Forraljuk az így kapo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű