8 csokor petrezselyem
2 db nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál búzadara (kuszkusz)
1-2 evőkanál olívaolaj
só
1 db citrom
A petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük.
A búzadarát kevés vízben jól átkeverjük, a vizet lecsurgatjuk róla, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez. Két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, és a bulgur megpuhuljon.
A citrom kicsavart levébe másfél mokkáskanálnyi sót keverünk, és tálalás előtt az olajjal együtt a zöldségkeverékre öntjük.
A krumplit megtisztítom, majd enyhe sós vízbe fölrakom főni, vigyázva, hogy ne főjön szét. Amikor megfőtt a krumpli, leszűröm és elkészítem rá a petrezselymes hagymás zsírt: felo...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk. Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit meghámozzuk, közel azonos méretű hasábokra vágjuk. Egy olyan méretű tepsibe rakjuk amiben kényelmesen elférnek, nem fedik egymást. Megszórjuk a fűszerekkel, apróra tépke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű