8 csokor petrezselyem
2 db nagy paradicsom
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál búzadara (kuszkusz)
1-2 evőkanál olívaolaj
só
1 db citrom
A petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük.
A búzadarát kevés vízben jól átkeverjük, a vizet lecsurgatjuk róla, és hozzáadjuk a zöldségkeverékhez. Két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek, és a bulgur megpuhuljon.
A citrom kicsavart levébe másfél mokkáskanálnyi sót keverünk, és tálalás előtt az olajjal együtt a zöldségkeverékre öntjük.
A zöldbabot 4-5 percig forraljuk. Után a baconszalonnába tekerjük. Lisztbe, tojásba és darált dióba fogatjuk. Olajba kisütjük, de lehet fóliában is, sütőben sütve.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLemossuk a rizst, és egy mikrós tálba rakjuk. 2 bögre vizet öntünk hozzá, és ételízesítővel megszórjuk. A mikrónkat beállitjuk a legnagyobb teljesítményre, és a tálat lefedve,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olajat kis tálba mérjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az...
Elkészítési idő: 10óra Nehézség: KönnyűA cukkinit spirálozóval spagettitészta alakúvá varázsoljuk. Serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleforgatjuk a tésztát. Fűszerezzük, és addig kevergetjük, amíg át nem forrósodot...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű