menu

Családireceptkönyv.hu

Bográcsban főtt marhagulyás


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg marhalábszár
» 3 fej vöröshagyma
» 2 db fokhagymagerezd
» 10 evőkanál olaj
» 1 evőkanál fűszerpaprika
» 80 g gulyáskrém csemege, 1 tubus
» 1 kiskanál kömény őrölt
» 40 dkg burgonya
» 2 db zöldpaprika
» 1/4 db erős paprika
» 2 db paradicsom

Elkészítés:



A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre pirítom benne a hagymát. Leveszem a tűzről egy percre, meghintem a pirospaprikával, elkeverem, majd kevés vízzel felengedem. Visszateszem a tűzre és hozzáadom a húst. A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel, valamint a sóval és a borssal fűszerezem. Felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön főzöm tovább.
A burgonyát meghámozom, megmosom. A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágom. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor minden puhára főtt, kész az étel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Friss kenyérrel fogyasszuk!!

Bográcsban főtt marhagulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsos paradicsomos gombafejek kuszkusszal
Húsos paradicsomos gombafejek kuszkusszal

A húshoz hozzáadjuk a hozzávalókat és gombócokat formázva a gomba kalapjába tömjük. A maradék húsokból húsgombócot csinálunk, majd ezt mind jénai tálba tesszük és meglocsoljuk 500...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marhapörkölt a'la Dezső
Marhapörkölt a'la Dezső

Első feladatunk az, hogy a hozzávalókat összevágjuk. Először a marhalábszárat körülbelül 2x2 centis kockákra, a vöröshagymát, fokhagymát és a fehérpaprikát pedig finomra felaprítju...

Elkészítési idő: 2-4 óra
Nehézség: Közepes
share
Vörösbörös Marhapöri
Vörösbörös Marhapöri

A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük, és közepes kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 5 evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük kevés vízzel, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hagymás rostélyos
Hagymás rostélyos

A krumplit, megpucolom, nagyobb hasábokra vágom és öt percig előfőzöm.A hagymákat félfőre, vékonyan felszeletelem, egy zacskóba lisztet szórok és beledobom a hagymákat. Levegőt fúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk