70 dkg marhalábszár
» 3 fej vöröshagyma
» 2 db fokhagymagerezd
» 10 evőkanál olaj
» 1 evőkanál fűszerpaprika
» 80 g gulyáskrém csemege, 1 tubus
» 1 kiskanál kömény őrölt
» 40 dkg burgonya
» 2 db zöldpaprika
» 1/4 db erős paprika
» 2 db paradicsom
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre pirítom benne a hagymát. Leveszem a tűzről egy percre, meghintem a pirospaprikával, elkeverem, majd kevés vízzel felengedem. Visszateszem a tűzre és hozzáadom a húst. A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel, valamint a sóval és a borssal fűszerezem. Felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön főzöm tovább.
A burgonyát meghámozom, megmosom. A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágom. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor minden puhára főtt, kész az étel.
Friss kenyérrel fogyasszuk!!
húst alaposan megmossuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEste fogunk a hús előkészítéséhez. A húst szép szeletekre vágjuk, a hagymákat félbe vágjuk, majd felkarikázzuk. Nem kell kockákra, csak szálasra vágni. Egy ételdobozban lerakunk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA hagymát az olajon szép üvegesre pirítjuk. A húst egy tálba helyezzük és az üvegesre pirult, meghűlt hagymát hozzáadjuk. Majd következőleg 1 tojást, sót, borsot, petrezselyemzölde...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű¾-ed kg marhahúst sózás nélkül egészben felteszünk főni annyi hideg vízben, amennyi ellepi. Mellé teszünk kb. 20 dkg egész sárgarépát, 20 dkg egész petrezselyem gyökeret, 1 fej v...
Elkészítési idő: 2 nap Nehézség: Könnyű