70 dkg marhalábszár
» 3 fej vöröshagyma
» 2 db fokhagymagerezd
» 10 evőkanál olaj
» 1 evőkanál fűszerpaprika
» 80 g gulyáskrém csemege, 1 tubus
» 1 kiskanál kömény őrölt
» 40 dkg burgonya
» 2 db zöldpaprika
» 1/4 db erős paprika
» 2 db paradicsom
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az olajat felforrósítom és üvegesre pirítom benne a hagymát. Leveszem a tűzről egy percre, meghintem a pirospaprikával, elkeverem, majd kevés vízzel felengedem. Visszateszem a tűzre és hozzáadom a húst. A gulyáskrémmel, a fokhagymával és az őrölt köménnyel, valamint a sóval és a borssal fűszerezem. Felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön főzöm tovább.
A burgonyát meghámozom, megmosom. A paradicsomot és a paprikát apróbb darabokra vágom. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Mikor minden puhára főtt, kész az étel.
Friss kenyérrel fogyasszuk!!
Bacon zsírban megpirítjuk a hagymát a sóval és borssal. Másik lábasba tesszük a bélszínt, amit baconbe göngyöltünk, sózzuk, borsozzuk. Mindkét oldalát megpirítjuk, utána sütőbe t...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesFőzze meg a rizst ( 1 egység rizshez 2 egységnyi vízzel) : 10 percig erős lángon, majd további 10 percig lefedve, levéve a tűzről. Készítse el a pácot: Keverje el a 3 ek cukrot 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket vágjuk fel kockákra, és pirítsuk őket aranysárgára. Amíg a zsemlekockák pirulnak, vágjuk apróra a petrezselymet, a hagymát pedig finomra. Tegyük keverőtálba a megpirult...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a nyomott burgert dobom össze, és ebbe is a belevaló szósszal kezdünk. Felcsíkozzuk a kétfajta paprikát, majd egy grill serpenyőben nagy lángon elkezdjük kapatni egy kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű