50 dkg sertéshús (darált)
30 dkg burgonya (megtisztított, hámozott)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2 csapott teáskanál só
3 csipet feketebors (őrölt)
1 db zsemle (szikkadt)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1
Aprító gépben összevágom a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzákeverem a darált húshoz. Sózom, borsozom.
2
A nyers burgonyát sajtreszelőn lereszelem, majd hozzáadom ezt is.
3
A szikkadt zsemlét beáztatom, kicsavarom és a tojásokkal együtt összedolgozom a tálban lévő hozzávalókkal.
4
Darabkákat szaggatok és ellapogatom a kezemben majd olajban kisütöm
Mivel ez egy ad-hoc ötlet volt és igazából a bolognaihoz szánt darált húsból készítettem, így a spagettihez tálaltam (paradicsomos, gombás spagetti. :)
A húst kiklopfoljuk, besózzuk, és hagyjuk egy kicsit így állni. Utána szépen réteggezzük. Először magunk elé veszünk egy szelet húst, ráhelyezzük a bacont, majd a sajtot. Óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt jól megmossuk, forró vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy elpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk. Töltelék: A hagymát kevés zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát és zöldhagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a csíkokra vágott paprikát és a felszeletelt paradicsomot. Addig dinszteljük, míg megpuhul. Rátess...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA fokhagymát csíkokra vágjuk, a húst bevagdossuk a lyukakba beledugjuk a fokhagyma csíkokat. Beforgatjuk a fűszersóba. Egy tepsibe vagy jénai tálba beleteszünk 2 evőkanál olajat c...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű