40dkg daralt hús
1csomag mozarella
tojás
panírmorzsa
liszt
saláta
paradicsom
paprika
olivaolaj
A darált húsból golyókat gyúrunk. Ezeknek a közepébe nyomkodunk mozarella sajtot.
Megforgatjuk a tojásban, lisztben, zsemlemorzsában a golyókat.
Ezeket szépen kisütjük serpenyőben, olajban.
Közben a rizst feltesszük, hogy kész legyen mire a golyócskák kisülnek.
Mellé salátát készítünk. paradicsomot, paprikát, salátát vágunk ezeket összekeverjük és oliva olajjal tálaljuk az étel mellé.
A legmegfelelőbb a hasaalja- vagy toka szalonna. A szalonnát annyi hideg vízbe, oda teszem lefedve főni, ami ellepi. Az abalébe teszek durvára vágott vöröshagymát, babérlevelet és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Ezután lisztben megforgatjuk, mindkét oldalát elősütjük. Egy nagy tálba fektetjük őket és ráhalmozzuk a gomba töltelék...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A krumplikat megpucolom, és apró lyukú sajtreszelőn lereszelem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítem sóval, borssal majd félreteszem kicsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott rizst főzzük félpuhára enyhén sós vízben. 2. A hagymát aprítsuk fel, pirítsuk meg egy evőkanál sertészsíron vagy olajon. 3. A káposztalevelekből vágjuk ki a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz