1 nyers hátsó csülök, 1 fej fokhagyma, 1 kg vöröshagyma, 5 dl sör, 1 mokkáskanál só, negyed mokkáskanál őrölt bors, egy-két csipet őrölt kömény, 3-4 babérlevél.
A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és bőrével együtt nagyobb darabokra vágjuk. (Lehetőleg minden darabba jusson bőr is, hús is.)
Egy magas falú tepsit vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, beleszórjuk a csülökdarabokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, házzáadjuk a babérlevelet, ráöntjük a sört, alufóliával szorosan befedjük, és egy órára 200 fokos sütőbe tesszük.
Közben megpucoljuk a hagymákat.
Egy óra sütés után kivesszük a húst (ilyenkor még van egy csomó leve), rászórjuk a fokhagymagerezdeket és a vöröshagyma felét negyedekre vágva. Újra befedjük alufóliával, és visszatesszük még fél órát sütni.
Az összesen másfél óra sütési idő letelte után a még mindig sok lében úszó hagymás csülköt egy nagy serpenyőbe borítjuk, hozzáadjuk a maradék vöröshagymát fölnegyedelve, és nagy lángon, kevergetve átpirítjuk, amíg a leve jól besűrűsödik.
Főtt vagy pirított krumplival vagy egy nagy szelet friss kenyérrel tálaljuk.
Keverjük össze a darált sertés és csirkehúst, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. A kenyeret áztassuk be 100 ml tejbe, majd ha puhára ázott, kinyomkodás után adju...
Elkészítési idő:A félbevágott és megpucolt sertésfejet megfőzzük egy kondérban, majd lefejtjük a csontokról egy tálba. Közben a rizst egy textil zsákba tesszük és a fej mellé téve majdnem készre f...
Elkészítési idő: