2 és fél csésze liszt
1 csésze barna cukor
1/3 csésze kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
2 ek kakaópor
1/2 kk só
1 kk szódabikarbóna
2 egész tojás
1 csésze (250 g) margarin
2 - 2 tábla tej és és tortabevonó kis kockákra törve (0,5 cm )
1/3 csésze durvára darált dió
1, a sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük
2, a lisztet a szódabikarbónával, kakaóporral, sóval és dióval jól elkeverjük
3, a cukrokat a vajjal és a két tojással habosra verjük
4, apránként belekeverjük a lisztes keveréket
5, a kész masszába óvatosan belekeverjük a csokidarabkákat
7, zsírozatlan tepsire teáskanállal diónyi golyókat helyezünk
8, 7-10 perc alatt kisütjük
9, 2 percig hűlni hagyjuk a tepsin és spalettával felszedjük
kb. 3 hónapig eláll fém dobozban, ha marad belőle!
Két adaggal süss, hónapokig eláll
Lefőzök két adag kávét, hozzá keverek kb 3 kiskanál cukrot, fél deciliter rumot. A tojások fehérjét és sárgáját külön választom. Felverem először a fehérjét, kemény habbá. Utána...
Elkészítési idő:A hozzávalókat kimérjük, majd a lisztkeveréket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót a mézeskalács fűszert és a szódabikarbónát. Végül a tojások sárgáját és a mézhelyettesítőt. 3...
Elkészítési idő:A vízbe beletesszük az ecetet. A liszthez hozzáadjuk a 25 dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát készítünk. -Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajja...
Elkészítési idő: 2 ora