2 és fél csésze liszt
1 csésze barna cukor
1/3 csésze kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
2 ek kakaópor
1/2 kk só
1 kk szódabikarbóna
2 egész tojás
1 csésze (250 g) margarin
2 - 2 tábla tej és és tortabevonó kis kockákra törve (0,5 cm )
1/3 csésze durvára darált dió
1, a sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük
2, a lisztet a szódabikarbónával, kakaóporral, sóval és dióval jól elkeverjük
3, a cukrokat a vajjal és a két tojással habosra verjük
4, apránként belekeverjük a lisztes keveréket
5, a kész masszába óvatosan belekeverjük a csokidarabkákat
7, zsírozatlan tepsire teáskanállal diónyi golyókat helyezünk
8, 7-10 perc alatt kisütjük
9, 2 percig hűlni hagyjuk a tepsin és spalettával felszedjük
kb. 3 hónapig eláll fém dobozban, ha marad belőle!
Két adaggal süss, hónapokig eláll
3 ek. lisztet , 7 ek. cukrot, 2 cs vaníliícukrot, 3 dl tejben csomó mentesre keverünk, sűrűre főzzük. Még melegen 14 dkg margarint belekeverünk. mikor megolvadt a margarin mehet be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk, és megkelesztjük. Ha a tészta megkelt, egy közepes ( kb 22 x 35 cm ) tepsit kivajazunk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukrot, a margarint, a tojássárgáját egy tálba tesszük, az élesztő a tejben felfuttatjuk, majd tésztát gyúrunk. 3 felé vesszük. A tojás fehérjét a cukorral gőz felett...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik. Kivesszük a tésztát a lábasból e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű