1 kg darált hús (bármilyen hús lehet),
10 dkg száraz kenyér vagy
5 db zsemle,
10 dkg darált sós szalonna,
3 tojás,
2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma,
Piros Arany
bors,
Csapott ek. piros törött paprika
1 teáskanál só.
aprított petrezselyem zöldje
Az áztatott zsemléket - ha megszívták magukat vízzel -, kézzel kinyomkodom, és a darált húshoz teszem. Nyomok bele Piros Aranyat, törött paprikát, és hozzáteszem a két tojást. Fokhagymanyomóval beletöröm a gerezdeket. Borsdarálóval ízlés szerint borsozom, sózom. Kézzel összedolgozom az aprított petrezselyem zölddel. Ez kb. olyan állagú, mint a kolbászhús.
Kézzel gombócokat formálok belőle és zsemlemorzsába forgatom, kissé ellapítom. Olajban pirosra sütöm, de nem nagyon nagy lángon, hogy a közepe is átsüljön.
Úgy jó, ha kívül kissé ropogós, belül pedig puhább.
Adhatunk hozzá bármilyen köretet, és savanyúságot, amit szeretünk.
A sós szalonna kimaradhat,
A húst kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, bekenjük a fűszerkeverékkel ás félretesszük. Kiolajozott tepsibe karikázzuk a nyers burgonya felét. Rátesszük a húst, majd a karikára vágott ha...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hússzeleteket mindkét oldalán megkapatjuk, rádobjuk a zöldségeket és a hagymát.3-4 percig erős tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelet. Izlés szerint sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször is az alaposan megmosott krumplit héjasan, hideg, sós vízben tettem fel főni. Mire a húsokkal végeztem, addig meg is főtt a héjában. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert szétes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst alaposan mosd meg, a fehér, kemény hártyákat éles késsel távolítsd el. Vágd a csontok között tetszés szerinti, egyforma nagyságú darabokra. Sózd be jól, majd ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes