• 1/2 kg húsos karajcsont
• 1 csomag levesbetét
A csontokat megmossuk és fazékba, hideg vízbe (!) tesszük. 1/3 evőkanál sóval felforraljuk, majd úgy levesszük a lángot, hogy egyenletesen, lassan forrjon, gyöngyözzön. A leves tetején képződő habot folyamatosa leszedjük.
Eközben a zöldséget megtisztítjuk és megmossuk. A levesbe egy teáskanálnyi Vegetát teszünk. Kb 3/4 - 1 óra múlva a zöldségeket is beletesszük és 8 - 10 szem egész borsot. Ezt nagyon lassan továbbfőzzük kb. 1,5 -2 órán át.
A tésztát külön megfőzzük sós vízben és csak akkor öntjük rá a leves, ha készen van. A tésztát egyes helyeken külön szervírozzák.
Ha ismerjük a zöldségek főzési idejét, akkor azokat különböző időpontokban rakjuk a levesbe, hogy egyszerre főjenek meg.
Van, ahol a húsleves tetejére apróra vágott petrezselymet szórnak a tálalás előtt.
1. Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is kicsit megpirítjuk. 2.Beleszórjuk a fagyasztott brokkolit, de pár rózsát meghagyunk még a tálalás...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz aszalt gyümölcsöket legalább egy órával a főzés előtt beáztatjuk. A vizet leöntjük, a körtét és almát áttesszük egy fazékba. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot és a sót. Ezekkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját. Beletesszük a megtisztított zöldsége...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű