• 1/2 kg húsos karajcsont
• 1 csomag levesbetét
A csontokat megmossuk és fazékba, hideg vízbe (!) tesszük. 1/3 evőkanál sóval felforraljuk, majd úgy levesszük a lángot, hogy egyenletesen, lassan forrjon, gyöngyözzön. A leves tetején képződő habot folyamatosa leszedjük.
Eközben a zöldséget megtisztítjuk és megmossuk. A levesbe egy teáskanálnyi Vegetát teszünk. Kb 3/4 - 1 óra múlva a zöldségeket is beletesszük és 8 - 10 szem egész borsot. Ezt nagyon lassan továbbfőzzük kb. 1,5 -2 órán át.
A tésztát külön megfőzzük sós vízben és csak akkor öntjük rá a leves, ha készen van. A tésztát egyes helyeken külön szervírozzák.
Ha ismerjük a zöldségek főzési idejét, akkor azokat különböző időpontokban rakjuk a levesbe, hogy egyszerre főjenek meg.
Van, ahol a húsleves tetejére apróra vágott petrezselymet szórnak a tálalás előtt.
Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek szín...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a piros...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű1 csapott evőkanálnyi lisztből kevés rántást készítek. A rántáson egy fél fej vöröshagymát megfuttatok,majd ráöntöm a hideg paradicsomot és a vizet. Édesítővel és sóval ízesítem é...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű1. A csicsókát kefével vagy dörzs-szivaccsal megtisztítjuk, kockára vágjuk. A krumplit is megpucoljuk, felvágjuk. 2. A hagymákat aprítsuk fel, és egy kevés olívaolajon dinszteljük...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű