» 1 kg velőscsontos marhahús
» vegyes zöldség:sárgarépa,fehérrépa, karfiol,zeller,karalábé
» egy fej vöröshagyma héjastól
» 2 gerezd fokhagyma
» 2 leveskocka
» egy csomag petrezselyemzöld
» 2 szem burgonya
» só, bors
A velős csontos húst oda tesszük vízbe főni .Miután felfőtt nagyon kicsi lángon 2 órát főzzük.Közben a habját leszedjük,hogy a leves tiszta legyen.Beletesszük a megtisztított ,feldarabolt zöldségeket,hagymát fokhagymát,leveskockát és még egy órát lassú lángon főzzük A végén a karfiolt és a burgonyát tesszük bele és készre főzzük..
A húst hideg vízbe oda rakjuk főni,ha felfőtt lehabozzuk a fűszereket, megpucolt zöldségeket hozzá adjuk.Készíthetünk hozzá tölteléket amit a levessel együtt főzünk meg.A vége felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertés zsiradékot egy nagyobb lábasba tesszük, és amíg az felolvad, addig felvágjuk a hagymát - szükségtelen finomra aprítani, mert úgyis szét fog főni. Mehet a lábosba, majd meg...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűOlajat melegíteni, benne kicsit megpirítani a kockára vágott húst, a szétszedett brokkolit. Pár perc múlva rá a liszt, és annyi víz, hogy ellepje. Fűszerezzük. Ha minden megpuhult...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítom. Felhevített olajban a hagymával folytonosan kevergetve kb. 5 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, felengedem kb. 1,3 l. ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű