menu

Családireceptkönyv.hu

zöldbab leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg zöldbab
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
fél db zeller
póréhagyma
fokhagyma
liszt
őrölt paprika

olaj
petrezselyemzöld

grízgaluska

Elkészítés:


Elkészítés:
Olajon megfuttatom a zöldségeket, hagymát, zöldbabot, majd megszórom kevés liszttel, kevés őrölt paprikával és felöntöm vízzel. Ízesítem sóval, petrezselyemzölddel. Ha majdnem kész a zöldség, grízgaluskát szaggatok bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Zöldséges karfiolleves
Zöldséges karfiolleves

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát, a szárzellert, a gombát és a zöldbabot megtisztítjuk, a répát és a zellert felkarikázzuk, a gomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojás leves - Mama
Tojás leves - Mama

Rántást készíteni, köménymagot pattogtatni benne, felengedni hideg vízzel.Piros paprikát, sót beletenni. Forrás után tojást beleengedni!

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Jókai bableves
Jókai bableves

Előző nap megfőzzük a sertés csülköt, beáztatjuk a babot. A csülök főzőlevének tetejéről leszedett zsíron aranybarnára pirítjuk a karikára vágott zöldségeket, a fehér répát, sárg...

Elkészítési idő: 3-4
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

1. Vegyünk elő egy lábast, öntsük bele a fél deci étolajat. 2. Szórjuk bele a zöldborsót és a felkarikázott répát. 3. Tegyünk alá nagyjából két deciliter vizet, és lassú tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk