• 1 – 2 ek. olaj
• liszt
• 1 – 2 ek. tejföl
• virágokra bontott karfiol
• 1,5 liter víz
• 2 db tyúkhúsleves kocka
• ½ kávéspohár levestészta
• apróra vágott petrezselyem
1 – 2 ek. olajban 1 ek. liszttel zsemle színű rántást készítünk. Ehhez hozzáteszünk 1 – 2 ek. tejfölt, és ezt gyorsan összekeverjük (nem ragadhat oda, nem éghet le). Beletesszük a gerezdelt (virágokra bontott) karfiolt és másfél liter vízzel felöntjük. Ebbe még beleteszünk 2 db tyúkhúsleves kockát és felforraljuk. Kb. 10 perc forrás után ½ kávéscsésze levestésztát teszünk bele, és ha kell, még sózzuk. (Nekünk nem kellett sózni.) Ha az egész megfőtt, meg-szórom apróra vágott petrezselyem zölddel. Nagyon finom lett.
Az olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az felkockázott hagymát, a fokhagymát és néhány percig sütjük. A megtisztított sárgarépát, a zöldséggyökeret felk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. A zsírban üvegesre pároljuk a felaprózott hagymát. Rádobjuk a zöldbabot, a felszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palócleves elkészítéséhez a sertéshúst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA marhahúst és a tyúkot öt-öt darabra vágjuk, és feltesszük főni, mint a húslevest, Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a metéltre vágott zöldséget, zellert, a hagymát, paprikát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes