30 dkg főtt burgonya
30 dkg porcukor
30 dkg kókuszreszelék
kakaópor
1 citrom
fél narancs
rum
Finomra törjük a burgonyát, hogy ne legyen darabos. Elkeverjük a porcukorral, ettől folyékony lesz, hozzáadjuk a kakaót, a rumot, belecsavarjuk a citrom és a fél narancs levét, belereszeljük a héjukat, és kókuszreszelékkel addig sűrítjük, amíg formázható lesz. Golyókat formálunk, kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon egyszerű és finom desszert. A narancsot ki lehet hagyni belőle, ha valaki nem szereti.
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jó alaposan a cukorral. Add hozzá az olajat, a vizet, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd a sütőporral és mákkal vegyít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrémet kapunk. 2. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, hozzáadjuk az olajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Elsőként a krémet célszerű elkészíteni, hogy kihűljön, amíg a tészta elkészül. Ehhez a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel – a fél literből – csomómentesre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl tejföl és az olaj kivételével a hozzávalókat kézi habverővel összekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (kb. 24×36 cm) öntjük és a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföl és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű