• 3-4 szem krumpli
• liszt
• 1 db tojás
• só
• darált mák
• porcukor
• vaníliás cukor
• reszelt narancshéj
A krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük. (A kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz fel, és könnyebb vele dolgozni.)
Amikor már kihűlt a krumpli, megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadjuk a villával kicsit felvert tojást. Ezután elkezdjük összegyúrni, ha szükséges, apránként még lisztet adunk hozzá. Egy jól nyújtható tésztát kell kapnunk, amely már nem ragad a kezünkhöz.
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra felvágjuk. Ezután a csíkokat szintén kisebb darabokra felvágjuk. Végül a tenyerünkkel összesodorjuk, hogy nudli formája legyen.
Egy edényben vizet forralunk, majd a forrásban lévő vízbe beletesszük a nudlikat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár perc alatt készre főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint kifőzöm és egy merőkanállal félre teszek a főzővízből. A mustárokat elkeverem a mézzel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson olvasható használati utasítás szerint feltesszük főni. Közben páclevet barkácsolunk a padlizsánhoz oly módon, hogy a folyékony összetevőket és a fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd felszeleteljük. A sonkát vékony szeletekre vágjuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük és lecsepegtetjük, végül kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeverés esetén 150 fokra A tojásokat érdemes a használat előtt fél órával előbb kivenni a hűtőből, hogy ne legyen teljesen hideg. A tojások s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű