• 3-4 szem krumpli
• liszt
• 1 db tojás
• só
• darált mák
• porcukor
• vaníliás cukor
• reszelt narancshéj
A krumplit megpucoljuk, apróra felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, krumplinyomón átnyomjuk, majd kihűtjük. (A kihűlt krumpli kevesebb lisztet vesz fel, és könnyebb vele dolgozni.)
Amikor már kihűlt a krumpli, megszórjuk kb. ugyanannyi liszttel, egy kevés sóval, és hozzáadjuk a villával kicsit felvert tojást. Ezután elkezdjük összegyúrni, ha szükséges, apránként még lisztet adunk hozzá. Egy jól nyújtható tésztát kell kapnunk, amely már nem ragad a kezünkhöz.
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra felvágjuk. Ezután a csíkokat szintén kisebb darabokra felvágjuk. Végül a tenyerünkkel összesodorjuk, hogy nudli formája legyen.
Egy edényben vizet forralunk, majd a forrásban lévő vízbe beletesszük a nudlikat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár perc alatt készre főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
A tejből és a búzadarából, vaníliás cukorral, kristálycukorral, 1/2 citrom reszelt héjával tejbegrízt készítünk és kihűtjük. Miután kihűlt beleteszem a túrót és összekeverem. majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBurgonyanyomóval a túrót jól összetörjük, majd az összes hozzávalóval jól összekeverjük. Rizslisztezett kézzel gombócozzuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Ne tegyünk bele sokat...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűA hagymát, sárgarépát, zellert megpucoljuk, felaprítjuk és egy kanál vajjal alacsony lángon, fedő alatt párolni kezdjük. Ha a sárgarépa szép színt kapott és félig megpuhult, hoz...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A sonkát felaprítjuk és kevés olajban megsütjük, majd levesszük a tűzről. A paradicsompürét egy edénybe tesszük, adunk hozzá 1 dl vizet és felmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű