200 g finomliszt
100 g finom kristálycukor
1 tojás
1,5 dl tej
Egy csipet só
Vaj a tepsi kenéséhez
Aranyszirup a tálaláshoz
Négy főre elegendő, előkészítési idő: 5 perc.
Az összes palacsinta sütési ideje: 10 perc
Helyezzünk minden hozzávalót, kivéve az aranyszirupot az Allure turmixba, és keverjük addig, amíg sűrű és sima tésztát nem kapunk.
Vajazzuk ki és hevítsük fel a serpenyőt, és ellenőrizzük a hőmérsékletét úgy, hogy egy kiskanálnyi tésztát a serpenyőbe teszünk, és ha az alsó oldala kevesebb, mint egy perc alatt megpirul, a hőmérséklet megfelelő.
Ha megfelelő a hőmérséklet, helyezzünk egy evőkanál tésztát a forró serpenyőbe, és hagyjuk sülni kb. 8 másodpercig, amíg a palacsinta felszíne kissé buborékos nem lesz, aztán fordítsuk meg, és süssük további néhány másodpercig.
Tuti tipp: Csavarja a palacsintákat egy konyhai törlőbe, hogy nedvesek maradjanak.
Tálaláshoz használja az aranyszirupot.
A liszteket és a sót elkeverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet, amíg egy rugalmas tésztát kapunk. Nagyon vékonyra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. Forrásban lévő sós vízben megfőzz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáltam a lisztet, a közepébe mélyedést formáztam, beleütöttem az egész tojásokat, rászórtam a sót és villával kevergetve hozzáöntöttem apránként a vizet. Amikor összeá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kelesztett élesztővel a tésztát összeállítom. Nyújtólapon annyi darabra vágd el ahány brióst szeretnél készíteni (én 9 db vágom, szép nagy briósok lesznek). Utána ezeket a tészta...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű