» 1 l közepes zsírtartalmú tej 1,5%
» 250 g kerek szemű rizs
» 50 g kristálycukor
» 20 g vaníliacukor
A rizst vaníliacukorral és kristálycukorral a tejben sűrű kására főzzük.
Tejből, vízből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
A forró pudingot a tiszta vízzel kiöblített őzgerinc formába öntjük , egyenletesen széthelyezzük benne.
gyümölcskompótot rakunk rá és RIZSKÁSÁT A TETEJÉRE TESSZÜK.
Hagyjuk teljesen kihűlni, kihűlés után kifordítjuk, megszórjuk reszelt csokoládéval és már tálalhatjuk is.
Bármilyen kompótunk van otthon, jó lesz bele!
A liszt kivételével a tészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és felmelegítjük alacsony lángon. Ezután hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük, majd kivesszük a tálból, jól összedol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, és fél órára a hűtőbe teszem. Egy lapot nyújtok belőle. Tepsibe simítom, amit vajazni nem szükséges. Nyugodtan dolgozhatunk az ujjunkkal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőformákat kivajazzuk, és liszttel megszórjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Ebből kiveszünk két evőkanállal, és a sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső réteg: 3 tojásfehérjét habbá verjük, 3 evőkanál cukoral 3 tojássárgáját hozzá adjuk. 1 csomag zselatint 1,5 dl vízzel felfőzzük, és langyosan hozzákeverjük a tojásos habhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz