» 1 l közepes zsírtartalmú tej 1,5%
» 250 g kerek szemű rizs
» 50 g kristálycukor
» 20 g vaníliacukor
A rizst vaníliacukorral és kristálycukorral a tejben sűrű kására főzzük.
Tejből, vízből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
A forró pudingot a tiszta vízzel kiöblített őzgerinc formába öntjük , egyenletesen széthelyezzük benne.
gyümölcskompótot rakunk rá és RIZSKÁSÁT A TETEJÉRE TESSZÜK.
Hagyjuk teljesen kihűlni, kihűlés után kifordítjuk, megszórjuk reszelt csokoládéval és már tálalhatjuk is.
Bármilyen kompótunk van otthon, jó lesz bele!
Mindent összegyúrunk és hűtőben pihentetjük kb 1 óra hosszát.Majd 2 felé vesszük a tésztát és kisodorjuk. Töltjük,feltekerjük,megkenjük a tészta tetejét tejföllel sütés előtt és sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos tejjel és 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A vajat a lisztbe morzsoljuk, a felvert tojásokat, a megkelt élesztőt, a maradék cukrot és a tejet beletes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kevés vízzel folyamatosan kevergetve felpuhítjuk. Amikor a víz majdnem teljesen elforrt, ráöntjük a tejet és beleszórunk egy csipet sót. Gyakori kevergetés mellet addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű