6 ek olaj,
9 ek víz,
csipetnyi
só,
1 ek ecet,
1 tojás.
Az olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz (kb.37dkg), hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztjuk , lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk. Közepét 2 cm hosszan bevágjuk, szikkadni hagyjuk, bő forró olajban mindkét oldalát megsütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
1 Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg, és apró kockára vágva sós vízben főzd meg. Közben főzd ki a tésztát is. A hagymát olajon dinszteld meg, szórd bele a pirospaprikát, és tedd hozzá a kicsit...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük (a léből egy pohárral felfogunk). Hideg vízzel átöblítjük, az olajjal összeforgatjuk. Lefedve félretesszük. A szalonnát felcsíkozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsomómentesre keverjük a búzadarát, a lisztet meg a tejet, és egy órán át állni hagyjuk. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját habosra keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű