75 dkg túró
2 dl tejföl
2 dl tejszín
20 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
1 csomag zselatin
12 db babapiskóta
2 csomag vaníliás cukor
eperlekvár
fél tábla tortabevonó csokoládé
pici olaj
Kivajazzuk a tortaformát, majd belerakosgatjuk a babapiskótákat és meglocsoljuk a citrom levével. A túrót, tejfölt, porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját jól összedolgozzuk. A zselatint 1 dl vízben felmelegítjük, a 3/4 részét a túrós masszába keverjük, a többit a felvert tejszínbe (de egy kanállal tegyünk félre a lekvárhoz), az egészet összekeverjük, és a felét rákenjük a citromlével meglocsolt babapiskótára. A lekvárhoz keverjük hozzá a kanálnyi felmelegített zselatint, kenjük rá a túróra, és 10 percre tegyük fagyasztóba dermedni. Ezután simítjuk rá a többi túrós krémet – így nem kenődik szét a lekvár. A csokit felolvasztjuk annyi olajjal, hogy szépen csurgatható legyen, és bevonjuk vele a tortát. Pár órára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom habos és krémes állaga lett.
Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukrokkal,tovább keverve bele ütjük egyenként a tojásokat. Jó habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá keverjük a a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot tésztaszűrőbe téve egy percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd a héját egy mozdulattal – mint a kesztyűt – lehúzzuk. A gyümölcsöt félbevágjuk és kimagozzuk. A sütőt 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, tejföllel krémesre keverjük. A lisztet, sütőport, fahéjat, darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük. A tészta masszát két részre osztjuk. A teps...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDiós tortalap. Diós lapokat sütöttem, a krém az csokis lesz, most leírom a nekem bevált receptemet hátha tudok v.kinek segíteni, OK? 26 cm tortasütő, 1 laphoz írom a mennyisége...
Elkészítési idő: 20' Nehézség: Könnyű