Hozzávalók
Fehér tésztához:
30 dkg liszt,
5 dkg cukor,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tej
Mákos tésztához:
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
20 dkg mák,
2 dl tej,
14 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje felvert habja;
ezenkívül, lekvár, magozott meggy
Máz:
8 dkg porcukor,
6 dkg margarin,
1 evőkanál tej,
1 evőkanál kakaó,
2 púpos evőkanál csokoládés pudingpor
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és a tejet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a felvert tojáshabot. Ezt a krémet a lekváros lapra öntjük. Megszórjuk bőven meggyel, majd betakarjuk a másik fehér lappal.
Megszurkáljuk, és sütjük.
A mázhoz a porcukrot, a margarint és a tejet felolvasztjuk, hozzákeverjük a pudingporos kakaót, és rövid ideig főzzük. A kihűlt tésztára öntjük, és elsimítjuk.
Ez a máz fényes, gyorsan szárad, könnyen szeletelhető.
1. A kifliket hosszában félbevágjuk, majd felkarikázzuk. 2. A tejet felmelegítjük a vanília kikapart magjaival és a citrom finomra reszelt héjával. Nem kell forrnia, de legyen elé...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókusztejből 1 dl-t félreteszünk egy külön tálba, a többit pedig elkezdjük forralni. Amikor a tej már meleg, hozzáöntjük a nyírfacukrot és a kakaóport. Csomómentesre elkeverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű