Családireceptkönyv.hu

Meggyes-mákos – imádom sütni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

Fehér tésztához:

30 dkg liszt,
5 dkg cukor,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tej
Mákos tésztához:

15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
20 dkg mák,
2 dl tej,
14 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje felvert habja;
ezenkívül, lekvár, magozott meggy
Máz:

8 dkg porcukor,
6 dkg margarin,
1 evőkanál tej,
1 evőkanál kakaó,
2 púpos evőkanál csokoládés pudingpor

Elkészítés:


A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt. Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és a tejet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a felvert tojáshabot. Ezt a krémet a lekváros lapra öntjük. Megszórjuk bőven meggyel, majd betakarjuk a másik fehér lappal.

Megszurkáljuk, és sütjük.

A mázhoz a porcukrot, a margarint és a tejet felolvasztjuk, hozzákeverjük a pudingporos kakaót, és rövid ideig főzzük. A kihűlt tésztára öntjük, és elsimítjuk.

Ez a máz fényes, gyorsan szárad, könnyen szeletelhető.

Meggyes-mákos – imádom sütni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Hamis hájas tészta
Hamis hájas tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
MÁKOS GUBA TORTA
MÁKOS GUBA TORTA

1. A kifliket hosszában félbevágjuk, majd felkarikázzuk. 2. A tejet felmelegítjük a vanília kikapart magjaival és a citrom finomra reszelt héjával. Nem kell forrnia, de legyen elé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pihe-puha túrós
Pihe-puha túrós

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokipuding
Csokipuding

A kókusztejből 1 dl-t félreteszünk egy külön tálba, a többit pedig elkezdjük forralni. Amikor a tej már meleg, hozzáöntjük a nyírfacukrot és a kakaóport. Csomómentesre elkeverjük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk