0,5 l habtejszín
0,5 l tejföl
12 evő kanál cukor
1 vaníliás cukor
2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
Tejfölt elkeverjük a 2 fajta cukorral, a citrom héjával és levével.
A tejszínt felverjük keményre.
Tortaforma alját kirakjuk piskótával.
Összekeverni a tejfölt a tejszínnel, felét a piskótára önteni és elsimítani.
Még egy réteg piskóta, rá a maradék krém.
Elsimítani és citromkarikákkal díszíteni.
Egy éjszakára hűtőbe tenni.
Nekem ez az adag egy 26 cm-es tortaformára elég.
A hozzávalókból nyújtható állagú tésztát gyúrok, két részre osztom, az egyiket kinyújtom és egy tepsibe simítom. A tojásfehérje kivételével mindent alaposan összedolgozok, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat keverd habosra a puha vajjal, a tejföllel és a narancs lereszelt héjával és levével. /1 evőkanálnyi narancslét tegyél félre a tetejéhez/ Reszeld le az almát és add h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVízgőz felett felmelegítjük a mézet, cukrot, tojást és a kakaóport, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Összegyúrjuk a tésztát, két részre osztjuk. 25×35 cm-es sütőpapíro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot habosra keverjük a tojásokkal, közben hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a folyékony mézet, majd a tejet is beleöntjük. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű