• 50 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 10 dkg vaj
• 10 dkg darált dió
• 3 tojássárgája
• 2 dkg élesztő
• tej
Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojás sárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát.
Szórd meg némi liszttel a tetejét, és keleszd legalább egy órát. Lisztezett deszkára borítsd ki, és nyújtsd egy ujjnyi vastagra. Szaggasd ki, és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe rakd őket szorosan egymás mellé, és egy kis olvasztott vajjal locsold meg.
Így sütés után szétválnak. A diót keverd össze cukorral, és szórd meg a tészta tetejét. Két-három tészta-dió réteget tegyél egymásra. Előmelegített sütőben süsd meg, és vaníliasodóval tálald.
A spárga fás szárát levágjuk, azt nem használjuk fel. A megmaradt zsenge részt meghámozzuk. A meghámozott spárga végeit levágjuk, azok egészben kerülnek az ételbe, a szárát pedi...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűZsíron megpirítom a kockára vöröshagymát ( ez elhagyható), sózom, borsozom és pirospaprikát keverek hozzá, amikor lehúztam a tűzről. Hagyom kihűlni. 1 tojásból kb 3 evőkanál liszt...
Elkészítési idő: 1 óra...+ Nehézség: KözepesAz 1 l tejet a mézzel, vajjal és a cukrokkal felforraljuk. Ha megvan, a kiflire öntjük, majd várunk kicsit, míg megszívja magát. Ha felszívta a tejet, ráöntjük a mákot. Összekeve...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűtészta Előmelegítjük a sütőt 250 °C-ra. A karfiolt kisebb darabokra vágjuk, és aprítóban ledaráljuk. Ha nem elég nagy az aprító, akkor több adagban daráljuk. Mikrózható edénybe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű