menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


él csésze hajdina
1-2 evőkanál olívaolaj (van, hogy én mangalica zsírt használok)
egy fej vöröshagyma apróra vágva
pár szál (2-3) sárgarépa
1-2 fehérrépa
1 paszternák
egy kisebb zellergumó, és majd díszítésnek az apróra vágott levelei
fél csésze zöldborsó
fél csésze mirelit kukorica
pár szem csicsóka
pár szem krumpli

bazsalikom, majoránna, lestyán, kakukkfű
20-30 dkg savanyúkáposzta

Elkészítés:


Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó).
Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy mangalicazsírt adunk hozzá.
Majd az összes tisztított, feldarabolt (csíkokra vágva is jó) zöldséget hozzáadjuk, és tovább pirítjuk egy kis ideig.
Majd felöntjük tisztított vízzel (1,3 liter), sózzuk, bazsalikomot, majorannát, lestyánt és kakukkfüvet teszünk bele, és a hajdina puhulásáig lassú tüzön főzzük kb. 25 percig.
Tálaláskor friss petrezselyemmel, zellerzölddel vagy metélőhagymával hintjük, és a tetejére savanyú káposztát szórunk, ami istenien megbolondítja.

Mivel a hajdina jól meg tudja magát szívni vízzel, elég nagy adag és sűrű levest kaphatunk.

Én tejföllel is szeretem, ha nincs itthon savanyú káposzta.

Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsleves
Húsleves

A húst megmossuk, feldaraboljuk kezelhető méretre, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felfőtt, gondosan lehabozzuk, majd beletesszük a vöröshagymát, fekete borsot, sót. Lassú tű...

Elkészítési idő: 2-4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos-tejfölös zöldbableves
Kolbászos-tejfölös zöldbableves

A babokat kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni. Egy nagy lábasban egy kevés olajon a felkarikázott kolbászt zsírjára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
Camembert leves
Camembert leves

Megforrósított vajon megpirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, fél percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a levessel. Felforraljuk, majd beletesszük a nagyobb darabokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Brokkolikrémleves húsgombóccal és pirított manduláva
Brokkolikrémleves húsgombóccal és pirított manduláva

• Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd meg a felforrósított zsiradékon, húzd félre, és add hozzá a zúzott fokhagymát is. • Keverd hozzá a sárgarépát és a brokkolit, majd párold ő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk