10 gerezd fokhagyma
50 g vaj
8 dl víz
5 dl főzőtejszín
3 evőkanál finomliszt
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek mandulapehely
50 g sajt
Az apróra zúzott fokhagymát megpároljuk a vajon. Rászórjuk a fűszereket. Felöntjük vízzel, és addig főzzük a fokhagymát, amíg teljesen meg nem puhul.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és beleöntjük a fokhagyás lébe. Ha nem szeretnénk fokhagymadarabokat, át lehet botmixerrel keverni, de nem feltétlenül szükséges. Összeforraljuk.
Reszelt sajttal és pirított mandulával fokozhatjuk az ízélményt.
A lencsét egy estére áztassuk hideg vízbe. Lehetőség szerint legalább egyszer cseréljük ki rajta a vizet. Ha van bőr a sonkán, akkor távolítsuk el róla, bőr nélkül kockázzuk fel. A...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű· A répát és a karalábét közel azonos kockákra aprítom. Felhevített olajban a hagymával folytonosan kevergetve kb. 5 percig dinsztelem. Meghintem a liszttel, felengedem kb. 1,3 l....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot beáztatjuk előző nap vagy legalább két óráig forró vízben áztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Adunk hozzá ízlés szerint törtpaprikát, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat beáztatjuk 1-2 órára. Megtisztítjuk a tokoktól és más oda nem illő dolgoktól. A zöldségeket megtisztítjuk. Egy 5 literes edénybe pakoljuk a húsokat és a hagymát. Felenge...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz