menu

Családireceptkönyv.hu

Vajaspogácsa


Írta:

Elk. idő: 10+60 perc
Adag: 40 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
25 dkg Ráma margarin
1 tojás
2 dkg élesztő
1 tk só
2,5 dl tejföl

1 tojás
5 dkg reszelt sajt
kömény
szezámmag

Elkészítés:


A szitált liszthez hozzáadjuk a sót, a hideg margarint elmorzsoljuk benne. Az élesztőt és a felvert tojást elkeverjük a tejfölben, hozzáadjuk a liszthez, gyorsan összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe rakni.

Másnap kicsit átgyúrni, ujjnyi vastagra nyújtani, tetejét éles késsel berácsozni.
Szaggatás után kézéllel kicsit formázni, magasítani, tojással vékonyan lekenni.
Kb. fél óra múlva újra lekenni, megszórni reszelt sajttal, vagy köménymaggal, esetleg szezámmaggal.

Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 percig sütni.

Ebből a mennyiségből 40 pogácsa készül.
(szaggató átmérője: kb. 5 cm.)

Trükkök, tippek, praktikák:


A Rámát nem szabad felolvasztani, a felhasználás előtt kell a hűtőből kivenni.



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Puha sajtos pogácsa
Puha sajtos pogácsa

Elkèszìtès: a lisztet az olvasztott margarinnal, tojàssàrgàval, tejföllel, ès a kovàsszal,jòl ki dolgozzuk, majd 15 percig kelesztjük, utànna kinyùjtjuk reszelt sajttal megszòrjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró sajtos ropogós
Vendégváró sajtos ropogós

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport és a sót. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A margarint a liszttel elmorzsoljuk. A langyos, cukrozott tejfölben az élesztőt felfuttatjuk. Az összes hozzávalót összegyúrjuk és kb. 12 órát a hűtőben pihentetj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Réteges sajtos-vajas kifli
Réteges sajtos-vajas kifli

Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben elmor...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk