Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vajaspogácsa


Írta:

Elk. idő: 10+60 perc
Adag: 40 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
25 dkg Ráma margarin
1 tojás
2 dkg élesztő
1 tk só
2,5 dl tejföl

1 tojás
5 dkg reszelt sajt
kömény
szezámmag

Elkészítés:


A szitált liszthez hozzáadjuk a sót, a hideg margarint elmorzsoljuk benne. Az élesztőt és a felvert tojást elkeverjük a tejfölben, hozzáadjuk a liszthez, gyorsan összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe rakni.

Másnap kicsit átgyúrni, ujjnyi vastagra nyújtani, tetejét éles késsel berácsozni.
Szaggatás után kézéllel kicsit formázni, magasítani, tojással vékonyan lekenni.
Kb. fél óra múlva újra lekenni, megszórni reszelt sajttal, vagy köménymaggal, esetleg szezámmaggal.

Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 percig sütni.

Ebből a mennyiségből 40 pogácsa készül.
(szaggató átmérője: kb. 5 cm.)

Trükkök, tippek, praktikák:


A Rámát nem szabad felolvasztani, a felhasználás előtt kell a hűtőből kivenni.



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtkrémmel töltött pogácsa
Sajtkrémmel töltött pogácsa

Elkészítés: 40 perc, sütés: 20 perc A tésztához öntsd egy lábosba a tejet, rakd hozzá a vajat, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sajtos ropogós, CH mentes
sajtos ropogós, CH mentes

A sajtot lereszelve összekeverjük a többi hozzávalóval. A sajtot meg kell kóstolni előtte, ha kellően sós, akkor ne sózzuk meg a keveréket! Lapított golyószerűre formázzuk és ú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magos lapok
Magos lapok

hozzávalókat össze dolgozzuk, majd a kész tésztát kb 30 percet pihentetjuk. Két süti papír között hajszál vékonyra nyújtjuk. Sütés elott kívánt formára vágjuk es 175 fokon kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

A burgonyákat megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt majd 10 perc alatt felfuttatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk