50 dkg finomliszt
25 dkg Ráma margarin
1 tojás
2 dkg élesztő
1 tk só
2,5 dl tejföl
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
kömény
szezámmag
A szitált liszthez hozzáadjuk a sót, a hideg margarint elmorzsoljuk benne. Az élesztőt és a felvert tojást elkeverjük a tejfölben, hozzáadjuk a liszthez, gyorsan összedolgozzuk.
Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe rakni.
Másnap kicsit átgyúrni, ujjnyi vastagra nyújtani, tetejét éles késsel berácsozni.
Szaggatás után kézéllel kicsit formázni, magasítani, tojással vékonyan lekenni.
Kb. fél óra múlva újra lekenni, megszórni reszelt sajttal, vagy köménymaggal, esetleg szezámmaggal.
Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 30 percig sütni.
Ebből a mennyiségből 40 pogácsa készül.
(szaggató átmérője: kb. 5 cm.)
A Rámát nem szabad felolvasztani, a felhasználás előtt kell a hűtőből kivenni.
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk.A nedves hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat kb: 2 percig turmixoljuk,majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat megfőzzük keményre, majd héját eltávolítjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, erre tesszük a lapkasajtokat, úgy hogy kissé fedjék egymást, majd megszórjuk a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtassuk fel a tejben a cukorral. Minden hozzávalót dolgozzunk egybe, de a sajtot csak a végén tegyük bele. Pihentessük a tésztát 30 percig a hűtőben. Gyúrjuk át, nyúj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sajtot finomra reszeljük. A széthajtott tésztát háromszögekre vágjuk, a sajt 2/3-ad részével megszórjuk és 1 szelet sonkát fektetünk rá. A lelógó sonka szeletekre vágjuk,majd a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű