Családireceptkönyv.hu

Sajtos kifli/Kalci


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 8 db
Tésztához:
- 37 dkg (370 g) búzafinomliszt (BL55),
- 2 dl (200 g) víz,
- 8-9 g só,
- 5 g méz (kb egy lapos teáskanál),
- 15 g friss élesztő vagy 4 g szárított élesztő,
- 10 g (kb 4 teáskanál) olaj,
Lehet napraforgó, olíva,
Tetejére:
- 100 g apróra reszelt trappista sajt,
- 40 g apróra vágott tökmag vagy egyéb magvak (szezámmag, napraforgómag, lenmag),

Elkészítés:


Lisztet egy tálba öntjük és belekeverjük a sót. Közepébe mélyedést készítünk, ide morzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos vizet, amibe korábban a mézet feloldottuk, majd beletesszük az olajat is.
Megvárjuk, amíg az élesztő felfut, majd kidagasztjuk a tésztát.
Ha már nem ragad az edény falához, akkor 40 percig pihentetjük a tésztát. Ezután elosztjuk 8 darabra, majd megformázzuk golyókká, és hagyjuk letakarva még 10 percig pihenni őket.
Ha megkeltek megformázzuk őket kiflinek és egy kicsit a pulton meggörgetjük mindegyiket, hogy még hosszabbak legyenek.
Tekergetés után lespricceljük őket vízzel, belemártjuk minden oldalát a reszelt sajtba vagy ízlés szerint a magvas-sajtos keverékbe, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Maradékot szórjuk rá! Ne sajnáljuk.
Konyharuhával letakarva hagyjuk kelni a kifliket 40 percig szobahőmérsékleten.
A kifliket gőzzel telített 240 °C-ra előmelegített sütőbe rakjuk őket alul felül sütésen úgy, hogy, amikor beraktuk azonnal visszavesszük a hőmérsékletet 230°C-ra kb. 12-15 perc alatt megsül. Nagyon figyeljük, hogy meg ne égjen a sajt.

Sajtos kifli/Kalci

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pogácsa
Pogácsa

1 dl tejet melegíts meg, keverj el benne 1 ek cukrot, morzsold bele az élesztőt, keverd össze, és hagyd felfutni. A maradék 4 dl tejet is melegítsd meg, öntsd egy keverőtálba. Add...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Káposztás pogács
Káposztás pogács

A tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
416. Sósrúd /ecetes
416. Sósrúd /ecetes

Este összegyúrni.Hűtőbe tenni. Reggel nagyon vékonyra nyújtani. Megszórni ,sajttal,szezámmaggal.Felvágni, lekenni tojással. 200 fok 15-25 perc. Légkeverésen. Lehet 2-3 mm nyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk