25 g zabpehely
100 ml 2,8%-os tej
100 ml víz
1 csipet só
1 db alma (hámozott, reszelt)
kristálycukor
fahéj (őrölt)
A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk. Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. Majd levesszük a tűzről és hagyjuk 10 percig, hogy az összes folyadékot magába szívja.Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot és kész is.
Tészta A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. 1 órán keresztül a hűtőszekrényben pihentetjük. Amíg hűl, felütjük a 3 tojást, és a tésztából kimaradt tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A töltelékhez a darált diót, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat és a te...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűLisztet a vajjal elmorzsolni, hozzágyúrni a többi hozzávalót és egy fél óra 1 órára hűtőbe tenni. Én most ebbe narancshéjat is reszeltem… és fél narancs levét és pici citrom lev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vajat és cukrot kikeverjük habosra és hozzáadjuk egyesével a tojásokat. Belekeverjük vaníliát, sót és a reszelt citromhéjjat. Végül a sütőporral összekevert lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű