25 g zabpehely
100 ml 2,8%-os tej
100 ml víz
1 csipet só
1 db alma (hámozott, reszelt)
kristálycukor
fahéj (őrölt)
A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk. Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. Majd levesszük a tűzről és hagyjuk 10 percig, hogy az összes folyadékot magába szívja.Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot és kész is.
A tejszínt enyhén felverem, hozzáadom a joghurtot és a végén a lekvárt. Legalább 2 órát a fagyasztóban dermesztem és időnként átkeverem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Backofen auf 200 Grad Umluft vorheizen. Backblech mit Backpapier auslegen. Butter in Würfel schneiden und bei Zimmertemperatur ca. 15 Minuten weich werden lassen. Mehl, gemahle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA réteslapokat kiterítjük. Keresünk egy akkora tepsit vagy üveg edényt, amelyikbe a félbevágott réteslap pontosan belefér. A vajat felolvasztjuk. A diót felaprítjuk vagy ledarálju...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kockára vágott jeges vajat és homogén masszává gyúrjuk. A lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk, mert ha a hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű