25 g zabpehely
100 ml 2,8%-os tej
100 ml víz
1 csipet só
1 db alma (hámozott, reszelt)
kristálycukor
fahéj (őrölt)
A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk. Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. Majd levesszük a tűzről és hagyjuk 10 percig, hogy az összes folyadékot magába szívja.Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és hozzákeverjük a zabkásához. Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, cukrot és kész is.
Kelés után kilisztezett nyújtódeszkára borítjuk a tésztát, és 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. 10 dkg vajat vagy margarint 14 dkg cukorral habosra keverünk, és a kinyúj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű8 tojás sárgája + 35 dkg porcukor = habosra keverni 7 evőkanál forróvizet apránként hozzáadni 2 evőkanál kakaót (Holland igaziból 1 is elég) + 1 cs. sütőport 25...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA babapiskótát a rummal meglocsoljuk. Téglalap alakú forma alját fóliával beborítjuk. A forma alját a piskótákkal kirakjuk, a maradék piskótákat kettétörjük és szeletekre sorakozta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd szét. A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, a mascarponéval és 2 ek rummal elektromos habverő segítségével keverd habosra, majd keverd bele a reszelt citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű