0.6 fej karfiol
1.3 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
40 dkg csirkemell (filé)
220 g tejföl (12%-os)
0.6 csapott mokkáskanál só
0.3 csapott kávéskanál bors - fekete (őrölt)
1.3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
13.3 dkg sajt - trappista (reszelt)
A karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételízesítőmből tettem 1 evőkanállal, abban pici só van csak) Félig megfőzzük, tehát nem puhára, hanem amíg még kicsit roppanós. Leszűrjük, csepegtetjük. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük. A szeleteket sózzuk, megszórjuk kevés őrölt borssal, ételízesítővel, majd egy tűzálló tálba tesszük őket egymás mellé. Tetejére tesszük a karfiolrózsákat. Tálba tesszük a tejfölt. Hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük.Ezt a masszát a karfiol tetejére simítjuk szép egyenletesen. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük. És kész is a finomság! :)
Eredeti recept Apróséf
A húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...
Elkészítési idő:A paradicsomokat meghámozzuk és felaprítjuk. A darált húst összekeverjük a rizzsel, a felaprított hagymával és zellerrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fűszerezzük. Hozzáadunk...
Elkészítési idő: 1 óraA vöröslencsét főzd puhára, kb. négyszeres mennyiségű vízben. A hagymát, fokhagymát pirítsd meg a zsiradékon. Tedd az összes hozzávalót turmix gépbe és mixeld simára.
Elkészítési idő: