Hozzávalók a laphoz:
4 tojás
6 ek. erythritol (por alakú)
1 tk. citromlé
4 ek. darált mandula (blansírozott)
3 ek. tápióka keményítő
1/2 tk. szódabikarbóna
2 ek. olvasztott kókuszolaj
A krém hozzávalói:
30 dkgeper
2-3 ek. citromlé
kb. 8-10 dkg erythritol (ízlés szerint)
20 dkg totukrém
1 dl kókuszkrém
3 db zselatinlap
Készíts elő egy közepes méretű tepsit, béleld ki sütőpapírral, Minden piskótafélét így szoktam készíteni, igaz szódabikarbónát nem szoktam bele tenni általában. Ha követed receptet, biztos, hogy sikerül a piskóta. Az egész tojásokat az édesítővel tedd a mixer táljába, keverd habosra. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krémes állaga lesz. Keverd bele a citromlevet, a száraz hozzávalókat vegyítsd el, óvatosan forgasd bele a masszába, a legvégén az olajat az edény oldaláról csurgasd bele és forgasd bele. Öntsd a masszát a sütőpapírral bélelt tepsire, simítsd el téglalap alakúra, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 18 percig, nálam általában ennyi idő szokott lenni. A sütési idő sütőnként változó lehet, ellenőrizd többször. Hagyd kihűlni, közben készítsd el a krémet. Az eperből tegyél félre pár szemet díszítésre, a többit a citromlevel és édesítővel turmixold le. Add hozzá a totukrémet, a kókuszkrémet és keverd simára. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percre, majd pár evőkanál forró vízben old fel, keverd az epres krémhez. Ha a krémed elég sűrű, akkor, lehet, hogy nincs is szükség a zselatinra. A kihűlt lapot vágd 3 egyenlő szélesságű csíkra hosszában, használj vonalzót, hogy biztosan egyformák legyenek. A krém kb harmdát tedd félre a külső bevonáshoz, a többivel kend meg a lapokat, majd kívülről is vond be vele a süteményt. Szeletelés előtt díszítsd a tetejét a félretett gyümölccsel, mentalevéllel, stb.
Elkészítés A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük....
Elkészítési idő:A cukkinit hámozd meg, vágd kockára és tedd egy kis fazékba, öntsd hozzá a vizet, a citromlevet és lefedve főzd kb 5-10 percig, amíg kicsit megpuhul. Még forrón pürésítsd a főzőlév...
Elkészítési idő:A túrót és a porcukrot egy tálba tesszük és robotgéppel krémesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Végül a lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval....
Elkészítési idő: