menu

Családireceptkönyv.hu

Eperkrémes szelet (Erzsi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:
4 tojás
6 ek. erythritol (por alakú)
1 tk. citromlé
4 ek. darált mandula (blansírozott)
3 ek. tápióka keményítő
1/2 tk. szódabikarbóna
2 ek. olvasztott kókuszolaj

A krém hozzávalói:
30 dkgeper
2-3 ek. citromlé
kb. 8-10 dkg erythritol (ízlés szerint)
20 dkg totukrém
1 dl kókuszkrém
3 db zselatinlap

Elkészítés:


Készíts elő egy közepes méretű tepsit, béleld ki sütőpapírral, Minden piskótafélét így szoktam készíteni, igaz szódabikarbónát nem szoktam bele tenni általában. Ha követed receptet, biztos, hogy sikerül a piskóta. Az egész tojásokat az édesítővel tedd a mixer táljába, keverd habosra. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krémes állaga lesz. Keverd bele a citromlevet, a száraz hozzávalókat vegyítsd el, óvatosan forgasd bele a masszába, a legvégén az olajat az edény oldaláról csurgasd bele és forgasd bele. Öntsd a masszát a sütőpapírral bélelt tepsire, simítsd el téglalap alakúra, előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 18 percig, nálam általában ennyi idő szokott lenni. A sütési idő sütőnként változó lehet, ellenőrizd többször. Hagyd kihűlni, közben készítsd el a krémet. Az eperből tegyél félre pár szemet díszítésre, a többit a citromlevel és édesítővel turmixold le. Add hozzá a totukrémet, a kókuszkrémet és keverd simára. A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe 5 percre, majd pár evőkanál forró vízben old fel, keverd az epres krémhez. Ha a krémed elég sűrű, akkor, lehet, hogy nincs is szükség a zselatinra. A kihűlt lapot vágd 3 egyenlő szélesságű csíkra hosszában, használj vonalzót, hogy biztosan egyformák legyenek. A krém kb harmdát tedd félre a külső bevonáshoz, a többivel kend meg a lapokat, majd kívülről is vond be vele a süteményt. Szeletelés előtt díszítsd a tetejét a félretett gyümölccsel, mentalevéllel, stb.

Eperkrémes szelet (Erzsi)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Wimbledoni teasütemény
Wimbledoni teasütemény

1 Melegítsük elő a sütőt (villany:200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat), és kenjünk ki vajjal 2 tepsit, aztán béleljük ki sütópapírral is. A scone-hoz keverjuk össze a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Virágfánk
Virágfánk

jó kelt tészta készítéséhez lényeges, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek, langyosak legyenek. Az élesztőt elmorzsoljuk a tejfölben, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Túrós meggyes kocka
Túrós meggyes kocka

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. Az egyik részt lisztezett deszkán kinyújtjuk. A tepsit vékonyan kikenjük margarinnal és liszttel meghintjük. A kinyújtott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Talkedli
Talkedli

Egy deci langyos, cukrozott tejben elmorzsolom az élesztőt, majd lefedve, langyos helyen kovásznak kelesztem, míg fel nem jön magasra. Közben 2 tojást 5 dkg porcukorral, pici sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk