menu

Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés kókusztekercs sütés nélkül (Erzsi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
25 dkg cukkini (tisztítva mérve)
0,5 dl víz
1 tk. citromlé
5 dkg gesztenyeliszt
1 púpozott ek. útifűmaghéj
1 csapott ek. kókuszliszt
kb. 5 dkg erythritol

A töltelékhez:
15 dkg sűrű kókuszkrém
kb. 8 dkg finomra darált kókuszreszelék
erythritol ízlés szerint
+
darált kókuszreszelék a külsejére

Elkészítés:


A cukkinit hámozd meg, vágd kockára és tedd egy kis fazékba, öntsd hozzá a vizet, a citromlevet és lefedve főzd kb 5-10 percig, amíg kicsit megpuhul. Még forrón pürésítsd a főzőlével együtt, turmix vagy botturmix megfelelő hozzá. A száraz hozzávalókat keverd el és öntsd a cukkini püréhez, keverd el, majd hagyd kihűlni. Amíg hűl, készítsd el a tölteléket. A kókuszkrémet (én konzerves Aroy-D-t használok és csak a sűrű részt hazsnáltam a tetejéről) keverd le az édesítővel és a kókuszreszelékkel, ebből lehet, hogy több kell, a lényeg az, hogy ne folyós, kenhető krémet kapj. A cukkinis masszát nyújtsd ki vékony téglalap alakúra, a legegyszerűbb szilikonos lapon nyújtani, alálisztezni nem kell. Kend rá a tölteléket egyenletesen, majd tekerd fel szorosan. Szórj pár evőkanál kókuszreszeléket a nyújtólapra és hempergesd meg benne a tekercset. Tedd hűtőbe 1-2 órára, utána recés késsel szeleteld fel.

Gesztenyés kókusztekercs sütés nélkül (Erzsi)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Ribizlis pohárdesszert
Ribizlis pohárdesszert

A tej felét a pudingporral csomómentesre keverjük, a másik felébe pedig beletesszük a kristálycukrot és felforraljuk. A babapiskótákat egy pillanatara belemártjuk a forró tejbe, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Gyors meggyes pite
Gyors meggyes pite

A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját a lisztet és cukrot, jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. A befőttet leszűrjük, a levére nincs szü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
493. Hájas
493. Hájas

A hájról leszedjük a hártyát és húsdarálón ledaráljuk. A liszttel összegyúrjuk és félretesszük. A többi hozzávalóból rétestésztát készítünk, Jól kidolgozzuk ,félkemény állagú tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Karamell öntet
Karamell öntet

A cukrot egy nyeles edénybe tesszük és közepes hőmérsékleten felolvasztjuk. Habverővel kell kevergetni, amíg csomómentes és aranybarna nem lesz. Ehhez adjuk a vajat, és addig kever...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk