menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos fahéjas császármozsa (Erzsi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
kókuszolaj a sütéshez
10 dkg gari (cassava dara)
5 dkg nyílgyökérpor
4 dl paleo tej (nálam fele mandula tej, fele víz)
3 tojás kettéválasztva
kb. 8 dkg erythritol
2 ek. narancslé
1 narancs reszelt héja (lehetőleg bio narancs)
1/2-1 tk. őrölt fahéj
1 rúd vanília magjai vagy 1 tk. vaníliás édesítő

+ fahéjas édesítő a tetejére
bármilyen lekvár vagy gyümölcs öntet

Elkészítés:


A garit és a nyílgyökérport vegyítsd fel, öntsd fel a tejjel, keverd simára és hagyd állni 10 percet. A tojások sárágáját az édesítővel keverd fehéredésig, 2-3 percig. A tojásfehérjét verd kemény habbá, add hozzá a narancslevet, a fűszereket, a krémes tojássárágákat és a beáztatott garit is. Kézi habverővel lazán forgasd össze. Egy tapadásmnetes serpenyőben forrósíts fel 1-2 teáskanál kókuszolajat, önts bele egy adagot a masszából, terítsd szét körkörösen, mintha palacsintát sütnél. Hagyd megsülni az egyik oldalát, ekkor fordítsd meg és másik oldalt is süsd szép pirosra. Csak ekkor kezd el szétvagdosni egy spatulával apró darabokra, ha előbb kezded el kevergetni, csak egy ragacsos massza lesz belőle. Pirítsd még pár percig, de közben kevergesd, nehogy megégjen. 4-5 adagban süsd ki, attól függ mekkora a serpenyőd. Frissen tálald valamilyen finom lekvárral vagy gyümölcs öntettel.

Narancsos fahéjas császármozsa (Erzsi)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Epres savarin
Epres savarin

Vajazzunk és lisztezzünk ki egy savarin- vagy koszorúformát. Keverjük össze a tésztához a lisztet, a cukrot, a sót, a citromhéjat. A tejet melegítsük fel, keverjük hozzá a szétmorz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos krémes
Kókuszos krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két lapot nyújtunk, egyik lapot tepsibe tesszük. A 6 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot majd a kókuszt, ezt a masszát rásim...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Mandulás kifli
Mandulás kifli

Ledarálom a diót és vékonyra vágom a mandulát. A 3 tojásfehérjét a 30 dkg porcukorral kemény habbá verem és hozzákeverem a 25 dkg darált diót. A masszából (nem Gábor!!!) kiflit f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Meggyes-joghurtos torta
Meggyes-joghurtos torta

1 Egy 26 cm-es tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt csíptetünk. 2 A formába tesszük a felezett, magozott meggyeket a domború, héjas oldalukkal lefelé. 3 A pudinghoz egy tál...

Elkészítési idő: 70'+ 3 ó hüllés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk