10 evőkanál tej
5 teáskanál dara
2 evőkanál kristálycukor
A tejben megfőzzük a darát, közben a cukrot belekeverjük, majd kihűtjük.
40 dkg porcukor
20 dkg darált keksz
10 dkg vaj
1 mandula aroma
kakaópor (formázáshoz)
A kekszet összekeverjük a porcukorral, majd jól elmorzsoljuk benne a vajat. Beleöntjük a kihűlt darát, hozzáadjuk a mandula aromát és jól összegyúrjuk. Tetszőleges nagyságú golyókat formázunk belőle, majd kakaóporban meghempergetjük.
Mandulából érdemes a héj nélkülit választani. Ha héjával együtt vesszük, akkor érdemes vízgőz felett kicsit pihentetni, ezután könnyebben lejön a héj. A mandulát és a diót apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk. A piteformát kikenjük pici vajjal, majd belerakjuk a gyümölcsöket. 2. A lisztet (liszteket) összekeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz ostyához Gőz fölött megolvasztjuk a csokit és a vajat. Egyenként megkenjük az ostyalapokat a csokimázzal, és még mielőtt megkötne a máz, megszórjuk a pörkölt mogyoróval. Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű