10 evőkanál tej
5 teáskanál dara
2 evőkanál kristálycukor
A tejben megfőzzük a darát, közben a cukrot belekeverjük, majd kihűtjük.
40 dkg porcukor
20 dkg darált keksz
10 dkg vaj
1 mandula aroma
kakaópor (formázáshoz)
A kekszet összekeverjük a porcukorral, majd jól elmorzsoljuk benne a vajat. Beleöntjük a kihűlt darát, hozzáadjuk a mandula aromát és jól összegyúrjuk. Tetszőleges nagyságú golyókat formázunk belőle, majd kakaóporban meghempergetjük.
Egy kisebb tepsi / 16 x 22 cm /, aljára sütőpapírt helyezünk. Keményre hajtogatunk egy alufólia csíkot és ezzel elfelezzük hosszában a tepsit. Ebbe jön majd a kétszínű piskóta. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk az olajat a citromhéjat, sütőport és a lisztet, majd simára keverjük. A tepsit kivajazzuk majd zsemlemorzsával megszórjuk, beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeggyúrjuk a tésztát. Két cipót kinyújtunk. Tölteléket sürüre főzzük. Langyosra hűtjük. A 3 tojásárgát, citromot, 5 deka vajat és végül a felvert tojáshabot hülés után adjuk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásfehérjét a cukor felével és a csipet sóval kemény habbá verjük. 2. A tojássárgáját a maradék cukorral keverjük habosra. 3. A habos tojássárgájához hozzáadjuk a kukorica...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes