piskóta alap ( 3-4 részre vágva)
3-4 ek citrom/narancslikör a lapokra
4 dl tej
2 csomag vaniliás PUDINGpor
1 citrom
4 tojás sárgája
20 dkg cukor
30 dkg vaj
Krémet főzünk: tej+ PUDING+ tojássárgája+ cukor+ citromhéj+ citrom leve
A vajat habosra keverjük és a PUDINGos krémhez adjuk.
A piskótát rétegezzük a PUDINGos krémmel, majd kívül is rákenjük. Díszíthetjük citrom szeletekkel is. Egészségetekre!
Először ugy akartam, hogy szivecskék lesznek a PUDINGok helyett, de azt nem tudok itt csinálni.
PUDING = szivecske
A hozzávalókat elkeverjük, (a vizet lassan adagolva), összegyúrjuk, majd golyókat formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk őket. (Egyébként lehet ezt még fokozni, pl. víz helyett kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A sütőt előmelegítjük 150 fokra. 2.A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. 3.Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Ha friss meggyel készítjük, akkor megmossuk, kimagozzuk, összekeverjük 2 púpos evőkanál cukorral (vagy ízlés szerint) és lecsöpögtetjük. Ha meggybefőttel készül, akkor már nem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a porcukorral, 13 ek. vízzel, majd hozzádolgozom a sütőporos lisztet és kakaót. Sütőpapíros tepsibe (37 x 27 cm) öntöm, 180 fokon...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: Könnyű