tészta
20 dkg bacon (felkockázva) (izlés szerint)
6 közepes db újhagyma
sajt ( izlés szerint)
1 dl főzőtejszín (vagy amennyi szükséges)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
Bazsalikom izlés szerint
Megpirítjuk a bacont saját zsiradékéban, felöntjük annyi főzőtejszínnel ami nagyjából ellepi, ízesítjük, 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a apróra vágott metélőhagymát.
Ki főzzük a tésztát.
Először felrakunk egy lábas vizet a tésztának, majd apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paradicsomokat kimagozzuk, közepes kockákra vágjuk. Egy lábosban 4-5 evőkanál ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áttört tehéntúrót összekeverjük a liszttel, hozzáadunk két tojást, pici sót, és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a kerek lapo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz almaecetet meleg vízbe raktam hogy olvadjon a cukor. Lassan kevertem. Hagytam állni majd újra adtam hozzá vizet. Kb 15 palacsintányi adag lett Ja meg repceolaj van még benne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta elkészítése: Keverjük el a vizet a tojásokkal, és a sóval, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. (ragacsos tészta lesz, de ne adjunk hozzá több lisztet!!!) Pihen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű