tészta
20 dkg bacon (felkockázva) (izlés szerint)
6 közepes db újhagyma
sajt ( izlés szerint)
1 dl főzőtejszín (vagy amennyi szükséges)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
Bazsalikom izlés szerint
Megpirítjuk a bacont saját zsiradékéban, felöntjük annyi főzőtejszínnel ami nagyjából ellepi, ízesítjük, 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a apróra vágott metélőhagymát.
Ki főzzük a tésztát.
Egy lábasban olajat hevítek, belekeverem a paradicsomot, sózom, fűszerezem, felöntöm a vízzel és a tejjel, majd felforralom. A húst elkeverem a tojással, sóval, zúzott fokhagymáva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat bedagasztjuk - a fehérjéket nem kell felverni -, duplájára kelesztjük, majd ha megkelt 16 db gombócot készítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNincs is jobb, mint egy ráérős hétvégén együtt sütni a családdal palacsintát reggelire vagy brunch-ra. Ez a verzió jó sok túrót tartalmaz, és nemcsak édes, hanem sós változatban is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagetti tésztát, még szárazon, 1,5-2 cm-es darabokra tördeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Meglocsoljuk olívaolajjal és 190 fokos sütőben 10 percig sütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes