tészta
20 dkg bacon (felkockázva) (izlés szerint)
6 közepes db újhagyma
sajt ( izlés szerint)
1 dl főzőtejszín (vagy amennyi szükséges)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
Bazsalikom izlés szerint
Megpirítjuk a bacont saját zsiradékéban, felöntjük annyi főzőtejszínnel ami nagyjából ellepi, ízesítjük, 2-3 percig forraljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a apróra vágott metélőhagymát.
Ki főzzük a tésztát.
A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk és két evőkanál olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Ezután 1 dl vizet aláöntve, félpuhára pároljuk. Amíg a hús párolódik a tésztát for...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes•A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és 15 perc múlva kinyomkodjuk a levét. •Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és amint érezzük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki a csomagoláson található utasítás szerint, szűrjük le, majd tegyük félre. A húst, a felaprított hagymát és a felkarikázott paprikát közepes lángon, kevés olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször pirítsd meg a zsemlemorzsát, hogy a kész gombócokat a főzővízből kiszedve rögtön bele tudd forgatni. Ehhez az olajat hevítsd fel, majd add hozzá a zsemlemorzsát, és kis lán...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű