karfiol, tej. zsemle, só, bors, 2 tojássárgája, tojás, morzsa, olaj
Megfőzzük sós vízben a karfiolt és tejben áztatott zsemlével együtt krumplinyomón átnyomjuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk két tojássárgáját. 2 ujjnyi vastag hengereket formázunk belőle és bepanírozzuk tojásba és morzsába. Olajban sütjük.Salátával és krumplipürével tálaljuk.
A tojást jól összedolgozunk a paradicsompürével, a zsemlemorzsával, sóval, a fokhagymával, és kb. 15 percig pihentetjük. Mikor jól megduzzadt a morzsa, lepény alakúra formázzuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézA tökmagot kávédarálóban megőröljük. Evőkanállal kimérünk ugyanannyit a darált tökmagból és kefirből / joghurtból. (Nekem mindkettő 5 evőkanálnyi lett.) Sózzuk, apróra vágott...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. Szedd szét a karikákat. Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keve...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat felszeleteljük. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paprikát. A paradicsomot felvágjuk, betesszük a se...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű