Családireceptkönyv.hu

Méteres kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 tojás, 25 dkg porcukor, 1,5 dl olaj, 1,5 dl langyos víz, 25 dkg liszt, 3/4 sütőpor, kakaópor
krémhez: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 ek. rumaroma, 1 puncspuding
csokimázhoz: 25 dkg mártócsoki, 5 ek. olaj

Elkészítés:


4 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral, hozzáadjuk a vizet, olajat, lisztet, sütőport és a felvert tojásfehérjét. Két részre osztjuk az egyikbe kakaót keverünk és két kikent őzgerinc formában sütjük.
Közben megfőzzük a pudingot, ha kihűlt hozzákeverjük a margarint és az aromát a cukorral.
Felszeleteljük a kihűlt piskótát és egy csokis és egy vaníliás szelet közé felváltva betöltjük a krémet.Leöntjük csokimázzal és ferdén szeleteljük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós pite, ahogy a nagymamám készítette
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Túrós pite, ahogy a nagymamám készítette

A hozzávalókból nyújtható állagú tésztát gyúrok, két részre osztom, az egyiket kinyújtom és egy tepsibe simítom. A tojásfehérje kivételével mindent alaposan összedolgozok, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Finom puha puszedli
Finom puha puszedli

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta túrós baracklevárral
Piskóta túrós baracklevárral

A tojássárgákat az Édesítővel habosra verjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, túrót, joghurtot majd óvatosan osszedolgozzuk a kemény habbá felvert tojásfehérjékkel. 170 fokon 40 p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lackó
Reszelt túrós
Reszelt túrós

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. A 4 tojásfehérjéből vert habhoz hozzákeverjük a vaniliás cukrot,250 g porcukrot és a túrót.A tepsibe reszeljük a tészta eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk