Tészta: 50 dkg liszt, 1 margarin (25 dkg), 1 kicsi tejföl, 5 ek. porcukor, 1 tojássárgája, 1 sütőpor, citromhéj reszelve
Máz: 10-15 dkg cukor, 3-5 víz, 3 ek. kakaó, 5 dkg vaj
Töltelék: baracklekvár és darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrni, három részre osztani.
Az első lapot kinyújtani és a tepsibe tenni, rá lekvár és dió, rá a következő lap, arra is töltelék, tetejét lappal fedni. Lassú tűzön sütni, tűpróbáig.
Ha kihűlt, tetejét csokimázzal leönteni.
A piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét el kezdem habbá verni ha félig felvertük akkor hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,lejeb veszem a robotgépet és a sárgáját e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGrease and line a 10cm x 20cm (4×8-in) loaf pan with aluminium foil. Preheat oven to 180C/350F. To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a Ramát a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a csipetnyi sót. Beleszitáljuk a lisztet, majd beleütjük a 2 tojássárgáját, majd lassan a hideg vizet (ne legyen t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű