Tészta: 50 dkg liszt, 1 margarin (25 dkg), 1 kicsi tejföl, 5 ek. porcukor, 1 tojássárgája, 1 sütőpor, citromhéj reszelve
Máz: 10-15 dkg cukor, 3-5 víz, 3 ek. kakaó, 5 dkg vaj
Töltelék: baracklekvár és darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrni, három részre osztani.
Az első lapot kinyújtani és a tepsibe tenni, rá lekvár és dió, rá a következő lap, arra is töltelék, tetejét lappal fedni. Lassú tűzön sütni, tűpróbáig.
Ha kihűlt, tetejét csokimázzal leönteni.
Elkészítés: 1. Egy tálban kikeverjük a száraz anyagokat: liszt,szódabikarbóna,só, zabpehely, fahéj, fűszerkeverék, dió. 2. A répát megpucoljuk, lereszeljük. 3. A tojást a cukrok...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: 1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba először a cukrot az egész tojással és az olajjal fehéredésig keverjük. Hozzáöntjük a lisztet, a szódabikarbonát és a joghurtot. Kézi mixer segítségével ezt is jól...
Elkészítési idő: 10+25 perc Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk és egy tepsi aljára tesszük. Ráöntünk egy tál ribizlit és félig megsütjük. 4 tojás sárgáját a cukorrol kikeverjük, beleforgatjuk a fehérjéből v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz