3 tojás
120 gr finomliszt
1 cs sütőpor
1,5 dl tej
csipet só
A tojást,a tejet és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet,melyben előzőleg elkevertük a sütőport.
Forró serpenyőben kisütjük.
Kis halmokat teszünk a serpenyőbe,majd lapáttal ellapítjuk. Mindkét oldalát barnára sütjük.
A lisztet, az olajat, egy csipet sót, az ecetet és a 2 dl langyos vizet kézzel lágy tésztagolyóvá gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet az olajjal mákkal a 3evk joghurttal narancs levével és héjával majd az almával összekeverem, a három tojást ketté választom, a sárgájába belekeverem az 1 pohár joghurt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt tejbe,cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom és a felfutott élesztővel könnyű tésztát dagasztunk(Ha a tésztánk igényli rakhatunk hozzá még egy kevés teje...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA piskótát a szokásos módon készítjük el. Felverjük a tojások sárgáját habosra a sütőporral, édesítővel, vízzel és sóval. Összedolgozzuk óvatos mozdulatokkal a felvert tojások fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű