Hozzávalók
10 dkg búzadara
2 dkg liszt
2,5 dl tej
3 tojás
8 dkg cukor
1 evőkanál vaníliakivonat
reszelt citromhéj
csipet só
Az öntethez
50 dkg szilva
6 dkg cukor
fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
A sütéshez
3 dkg vaj
Csomómentesre keverjük a búzadarát, a lisztet meg a tejet, és egy órán át állni hagyjuk.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliakivonattal, a sóval és a citromhéjjal. A búzadarás alaphoz adjuk a tojások sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
Serpenyőben megolvasztunk 3 dkg vajat, ráöntjük a masszát, és alacsony hőfokon sütjük. Ha megszilárdult a tészta, két villa segítségével apró darabokra szaggatjuk, és mindegyiket megforgatjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
Az öntethez kimagozzuk és apróbb darabokra vagdaljuk a szilvát. Hozzáadjuk a cukrot, és alacsony hőmérsékleten 30-35 percig főzzük. Ezalatt megpuhul a gyümölcshús, és eléri a megfelelő sűrűséget. Áttörjük durva szövésű szűrőn, hogy eltávolítsuk a héjat. Ez elmaradhat. Fahéjjal és vaníliával ízesítjük.
Mielőtt hozzálátnánk a tészta összeállításához, először a szószt főzzük meg. Ehhez a vöröshagymát lepirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a két fajta paradicsomot, majd ízesítjük kri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk negyed kávéskanál őrölt köménnyel, csipetnyi őrölt borssal, egy teáskanál pirospaprikával, felöntjük fél bögre v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet meglangyosítjuk. Egy pohárba pici cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük 1 dl tejjel. Lefedjük, és addig várunk, míg felfut. Egy tálban ö...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű