Hozzávalók
10 dkg búzadara
2 dkg liszt
2,5 dl tej
3 tojás
8 dkg cukor
1 evőkanál vaníliakivonat
reszelt citromhéj
csipet só
Az öntethez
50 dkg szilva
6 dkg cukor
fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
A sütéshez
3 dkg vaj
Csomómentesre keverjük a búzadarát, a lisztet meg a tejet, és egy órán át állni hagyjuk.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliakivonattal, a sóval és a citromhéjjal. A búzadarás alaphoz adjuk a tojások sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
Serpenyőben megolvasztunk 3 dkg vajat, ráöntjük a masszát, és alacsony hőfokon sütjük. Ha megszilárdult a tészta, két villa segítségével apró darabokra szaggatjuk, és mindegyiket megforgatjuk, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
Az öntethez kimagozzuk és apróbb darabokra vagdaljuk a szilvát. Hozzáadjuk a cukrot, és alacsony hőmérsékleten 30-35 percig főzzük. Ezalatt megpuhul a gyümölcshús, és eléri a megfelelő sűrűséget. Áttörjük durva szövésű szűrőn, hogy eltávolítsuk a héjat. Ez elmaradhat. Fahéjjal és vaníliával ízesítjük.
Elkészítés: 1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra 2. Tedd a tojást, a fűszereket egy nagy tálba és jól kever össze. Tedd bele a felcsíkozott cukkinit. 3. Tedd ezt az egyveleget egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megdinsztelem az olajon, hozzáadom a fokhagymát, majd a vízzel elkevert sűrített paradicsomot, sót és a bazsalikomot. Ezután addig fűzzük, mag a paradicsom savanyús...
Elkészítési idő: 12.15 perc Nehézség: KönnyűA sampion gombát megmossuk, majd a héját lehúzzuk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük, Rádobjuk a felszeletelt gombát,az apróra vágott pár petrezselymet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinták meg vannak sütve A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat is. A banánt és a narancsot megpucoljuk és apróbb dara...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes