Bajadera – Sütés nélküli finomság
Írta:Ágnes - Gina
Hozzávalók:
0,5 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
20 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót.
Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel.
Egy folpack-tal kibélelt szögletes formába belenyomkodjuk a kakaós masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza. Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott étcsokoládéval.
Hűtőben tároljuk. Kockákra vágva kínáljuk.
Trükkök, tippek, praktikák:
Édes, csokis, diós, ebben a sütiben minden benne van, amitől egy sütemény finom lehet
Nehézség: Könnyű
Kinek
Elkészítés ideje: 35 perc. Elkészítés menete: Kezdésnek tedd fel főni a tésztát enyhén sós vízben. Ezután végy elő egy serpenyőt, olvaszd meg benne a vajat, majd add hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Ezt összekeverjük és kelesztjük kb fél órát. Közben 1 kis fej hagymát nagyon apró kockákra vágunk,olajon megfuttatjuk,ha összesett és puha már,levesszük a tűzről és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTégy fel bő vizet forrni. Ha lobog, dobd bele a tésztát, sózd meg, majd az utasítás szerint főzd meg körülbelül tíz perc alatt. Akkor jó, ha a tészta nem fő szét. Szűrd le, öblítsd...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk. 2. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. 3. Az olajon a vörösha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű