Bajadera – Sütés nélküli finomság
Írta:Ágnes - Gina
Hozzávalók:
0,5 dl tej
20 dkg cukor
15 dkg darált dió
25 dkg darált keksz
20 dkg vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor
5 dkg étcsokoládé
1 ek vaj
Elkészítés:
A tejet a cukorral felforraljuk. Vegyük le a tűzről és keverjük bele a vajat, a kekszet és a diót.
Felezzük el a tölteléket, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót.
Mindkét massza állaga kézzel formázható állagú legyen. Ha szükséges tegyünk bele még egy kevés kekszet vagy lágyítsuk kevés tejjel.
Egy folpack-tal kibélelt szögletes formába belenyomkodjuk a kakaós masszát szépen egyenletesen, ennek a tetejére következik a diós massza. Szépen elsimítjuk a tetejét, majd bevonjuk a vajjal felolvasztott étcsokoládéval.
Hűtőben tároljuk. Kockákra vágva kínáljuk.
Trükkök, tippek, praktikák:
Édes, csokis, diós, ebben a sütiben minden benne van, amitől egy sütemény finom lehet
Nehézség: Könnyű
Kinek
1. A tej felében, kevés cukorral megfuttatjuk az élesztőt. 2. Beledolgozzuk a többi hozzávalót. 3. A maradék tejet langyosan öntjük a tésztához. 4. Alaposan kidolgozzuk...
Elkészítési idő:•lekvár A krumplit megpucolom, mosom, kockára vágom, és enyhén sós vízben megfőzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. Ne legyen nagyon hideg de meleg sem. Utána összetöröm. Ho...
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a vizet, a darált húst és 10percig főzöm. Ezután hozzáadom a paradicsomot, a fűszereket és készre főzöm. A legvégén...
Elkészítési idő: