300 g ToTu tojástúró (vagy túró, de abból lehet kevesebb kell) (ezt használtam)
80 g light vaj (kókuszzsírral helyettesíthető)
70 g víz
5 g Himalája só (ezt használtam)
3 g őrölt Köménymag (ezt használtam)
200 g Naturbit barna rizsliszt (ezt használtam)
Tetejére: 1 tojássárgája + 20 g fenyőmag (ezt használtam)
1. A totut, a vajat, a vizet, a sót és az őrölt köményt összeturmixoljuk.
2. Ehhez a krémhez adjuk a lisztet, összegyúrjuk, majd pogácsát formálunk belőle
(én nem pogácsa szaggatóval hanem kézzel formáztam).
3. Megkenjük a tetejét tojássárgájával, majd megszórjuk fenyőmaggal.
4. 175 fokos sütőben 25 percig sütjük. (Akinek van pizzasütő funkció a sütőjén, még 5 percet süsse úgy is, attól lesz szép barna a fenyőmag.)
16 darab lett belőle.
100 gramm: 220 kcal
1 darab (kb. 36 grammos)= kb. 80 kalória
A hozzávalókat összegyúrjuk, a sütőt előmelegítjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejüket késsel recésre bevágvjuk, tojássárgájával beecsete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejet elkeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 15 percig hagyjuk felfutni. Addig a lisztet, a sót és a kockára vágott hideg vajat elmorzsoljuk, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kb. 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felfuttatott élesztővel, liszttel, cukorral, sóval, tojássárgájával, tejföllel és a zsírral jól kidagasztjuk a tésztát, majd 1 órát kelesztjük. A tepsiket kikenjük margarinnal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű