12 dkg liszt
2 dl tej
3 tojás
2 alma
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál cukor
fél teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi só
olaj
A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük, a fahéjjal megszórjuk. Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk a levét és a keverékhez adjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a tejjel elkeverjük és a tésztához öntjük, jól összekavarjuk. A tojások fehérjéből a sóval kemény habot verünk és óvatosan a tésztához adjuk. Felforrósítjuk a serpenyőt, egy csepp olajat öntünk bele és kisütjük a palacsintákat. Mikor elkészült, megszórhatjuk fahéjas porcukorral, de önmagában is isteni.
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét keményebb habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, végül a tojássárgájás, cukros habho...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt, a pitetortaformát vajazd ki, és fedd be az alját körteszeletekkel. Keverd össze a tojásokat a cukorral és egy csipetnyi sóval, majd szitáld bele a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához verjük keményre a tojások fehérjét a cukorral (egyszer azt írta egy cukrász, valahol a neten, hogy mindig kis fokozaton, hosszabb ideig kell verni a fehérjét, akkor kev...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet. Apránként hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, így egy palacsintatészta állagú masszát kapunk. A vaj...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű