menu

Családireceptkönyv.hu

Almás habos sütés nélküli finomság – az íz ami lenyű


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg háztartási keksz
15 dkg vaj
1 evőkanál porcukor

A töltelékhez:
60 dkg alma
5 dkg vaj
10 dkg háztartási keksz
6 dkg cukor
2 teáskanál vaníliaaroma
csipetnyi fahéj
6 dkg kókuszreszelék
6 dkg fehér csokoládé

A tetejére:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor

2 tasak habfix

Elkészítés:


A kekszet ledaráljuk, a vajjal és a cukorral összekavarjuk. papírral bélelt sütőbe tesszük és 180 fokos sütőben 10 percet sütjük. Minél kisebb tepsit használunk, annál magasabb lesz a tészta. Az almát közben lereszeljük és a cukorral,vajjal, fahéjjal együtt pár percig főzzük, majd levesszük és hozzákavarjuk a darált kekszet, a kókuszreszeléket és a darabokra tördelt csokoládét. Ha a massza túl híg, még adunk hozzá kevés darált kekszet. Az almás masszát vaníliával ízesítjük és a kekszes alapra simítjuk, hűtőbe tesszük legalább 30 percre. A habot felverjük, a porcukrot és a habfixet belekavarjuk, a tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük 1 órára, majd szeleteljük.

Almás habos sütés nélküli finomság – az íz ami lenyű

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsíros hókifli
Zsíros hókifli

A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Muffin (csokis, mokkás)
Muffin (csokis, mokkás)

A cukrot, a vajat és a tojásokat simára keverjük, majd belekeverjük a többi hozzávalót és a sütőporral elkevert lisztet. A végén beleforgatjuk a csoki darabokat is. A formákat kik...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos-kekszes recept
Kókuszos-kekszes recept

A pudingport, a zselatint, a cukrot, a tojások sárgáját és a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a margarint kis darabokra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes ekler
Krémes ekler

Keverjük el a pudingot és a tejet egy jó nagy tálban, amíg krémé nem áll össze az egész, majd ezután tegyük bele a tejszínhabot, és kavarjuk össze. Vajazzunk ki egy jénai tálat, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk